avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen concediul fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen concediul fara plata

cat se poate sta in concediu fara plata intr-un an
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:52, 25 Iunie 2014
Nu este limitat de lege, daca este cu acordul partilor, daca este din initiativa angajatorului, atat timp cat considera ca este necesar, pe "suspensarea activitatii mai mult de 30 zile din motive economice..."
@ asente

Art. 153 C.mun.
(1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată.
(2) Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Prin urmare, verificati in reg.intern sau in ccm aplicabilcare este durata maxima a CFPcare se poate acorda la angajatorul dvs.
Legea nu limiteaza durata CFP.

@ adriana69
"....daca este din initiativa angajatorului, atat timp cat considera ca este necesar, pe "suspensarea activitatii mai mult de 30 zile din motive economice..."


Unde este prevazut asa ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata popanaid popanaid Buna ziua, La solicitarea angajatului, angajatorul poate acorda mai multe zile de concediu fara plata pentru rezolvarea unor probleme personale decat cele ... (vezi toată discuția)
Concediul fara plata haiducu haiducu care este perioada maxima care poate sa stea un angajat in concediul fara plata in decursul unui an?? (vezi toată discuția)
Concediu fara plata claudiu69 claudiu69 Buna ziua. Doresc sa stiu daca pot sa obtin 30 de zile calendaristice de concediu fara plata si daca angajatorul poate sa nu il aprobe ? Va multumesc (vezi toată discuția)