avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionar public

Buna ziua.Intr-o institutie publica , functionarului public atunci cand ii sunt incalcate drepturile si nu este lasat sa-si indeplineasca sarcinile de serviciu de catre primar , cui sa se planga ?
Am fost primita o data de domnul prefect dar nu am obrajul asa de gros ca sa-l mai necajesc inca o data.:((
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:26, 30 Iunie 2014
Despre ce drepturi este vorba?
Am facut somatie unui cetatean al comunei sa intre in legalitate cu constructia si primarul a scris pe somatie ca nu este nevoie de autorizatie atunci cand se schimba forma acoperisului unei case si materialul acesteia ( din tigla in tabla ).Vorbeste foarte urat , face discriminare intre salariati (mi-a alocat numai 60min pe mobil eu fiind la urbanism si trebuind sa dau multe telefoane , la unii colegii dandu-le 150 min , 200 min ) si multe altele.
Discriminari de acest gen se fac in toate primariile. Sefii primesc telefoane de serviciu, unii cu un nr. de minute mai mare, altii nu un alt nr.de minute dar mai mic, unii cu mesaje, altii deloc, unii cu spor de 75% la salariu, altii cu nimic, in functie de cum se crede de cuviinta de catre staf. Asta nu se poate contesta intrucat se presupune ca primarul este cel care imparte painea, acum ca se primeste o felie intreaga sau numai niste firimituri, nu avem dreptul la contestatii, intrucat tot mai des auzim ca,, asteapta si altii la coada iar celor care nu le convine pot pleca,,. Eventual puteti depune, in scris, o plangere mai intai in atentia primarului, in atentia sindicatului(daca aveti), dupa care in contencios, dar sa ne tineti la curent daca si ati primit castig de cauza sau nu. Nu de alta dar puteti sa deschideti un drum pe care ulterior sa aiba curajul si altii sa-l batatoreasca. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rugaminte ajutor contestare contraventie vladimir_simion vladimir_simion Buna seara, Am nevoie de ajutorul dvs. In cursul zilei de 05.05.2014 am stationat in staia de autobuz UNIRII 1 (am vrut sa imi iau un covrig). In momentul ... (vezi toată discuția)
Cum pot trage la raspundere un functionar public de conducere care greseste repetat in mod intentionat? zama cristian zama cristian Buna ziua. Cum pot sa trag la raspundere un secretar de comuna, care se ocupa si de RU, care, in mod gratuit, de la angajare are ceva de impartit cu mine, ... (vezi toată discuția)
Vreau să fac o comandă online, dar magazinul îmi impune o comandă de minim 50 de lei deși plătesc transportul. au voie să facă asta? Mo Mi Mo Mi Buna ziua! Vreau sa fac o comanda online si magazinul online respectiv imi impune sa fac o comanda de minim 50 de lei. Are voie un magazin online sa-mi impuna ... (vezi toată discuția)