avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj proprietati fara contract in forma finala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj proprietati fara contract in forma finala

Eu si sotia mea am convenit sa incepem formalitatile de divort si am cazut de acord si asupra impartirii bunurilor comune. Impreuna avem un apartament si cateva terenuri si am stabilit ca ea sa opreasca apartamentul si eu terenurile. Problema este ca unele terenuri sunt cumparate cu precontract si, din motive administrative, nu se poate face contractul in forma finala acum pentru ca primaria din zona nu a facut planul parcelar si terenurile nu au cadastru. Intrebarea mea este daca sotia mea poate da o declaratie prin care sa renunte la orice drepturi privind aceste terenuri, avand in vedere ca titlurile de proprietate vor fi dobandite dupa divort. Deasemenea, as vrea sa stiu in ce masura o eventuala declaratie de acest fel poate fi contestata ulterior pentru ca valoarea este foarte mare si nu as vrea sa im asum riscuri. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 13:55, 11 Mai 2009
Pentru acele terenuri pentru care nu aveti decat antecontract de vanzare cumparare e bine sa stiti ca nu sunteti proprietar. In aceste conditii sotia nu are la ce sa renunte ... daca vorbim de proprietate ...
Din acele antecontracte de vanzare cumparare dvs. nu beneficiati decat de o promisiune de vanzare ..... Un drept de creanta .. sau o obligatie de a face ..
In consecinta eu v-as sfatui sa puneti in discutie la partaj doar acele bunuri care au fost deja cumparate si sunt in patrimoniul dvs. urmand ca restul bunurilor sa le treceti la categoria creante ... pe care eventual le-ati putea recupera... sau nu ...
Puteti face o tranzactie in cadrul partajului bunurilor comune in care sa treceti aceste creante exclusiv in patrimoniul dvs. Apoi sa notati hotararea la OCPI si actul este perfect valabil si opozabil erga omnes.
Declaratiile nu le recomand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit ... ghe_o ghe_o Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit care la rândul lui are și el un copil. Dacă la succesiune copilul defunctului cedează ... (vezi toată discuția)
Hot.jud.data in partaj - just titlu? dandanaua dandanaua O hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila pronuntata intr-un proces de partaj judiciar (succesoral) constituie titlu de proprietate - \"just ... (vezi toată discuția)
Cum se tranzactioneaza partajul rezultat in urma divortului ? Send Send Buna ziua , In urma divortului , eu si sotia ne-am lichidat regimul matrimonial intr-o forma tranzactionala definitiva. Prin conventia de divort ne-am ... (vezi toată discuția)