avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiintare asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiintare asociatie de proprietari

Buna ziua.Am o intrebare pentru cunoscatori.Daca,apartamentele sunt ipotecate la banca,se poate constitui asociatie de proprietari?Apartamentele fiind ipotecate pana la achitarea creditului,se poate obtine extras de carte funciara? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:05, 25 Iunie 2014
Da, se poate constitui asociatie de proprietari.
Se poate obtine extras de carte funciara.
Pentru constituirea asociatiei de proprietari este necesar sa aveti pentru 50%+1 dintre proprietari, copii ale actelor de proprietate fara a fi necesare documente de la OCPI.
Multumesc pt. raspuns.Gasesc undeva specificatia,,se poate obtine ext.carte funcira"? Am dat telefon la banca TRA.Raspunsul a fost NU.
Pentru infiintarea asociatiei nu va trebuie extras de carte funciara.
Dar daca vreti totusi sa aveti acest extras, mergeti la OCPI si nu la banca. Noi am solicitat la OCPI extras de carte funciara (electronic si scris) pentru ca nu aveam la asociatie actele de proprietate ale apartamentelor. Ne-a costat 5 lei/pagina si, de exemplu pentru un bloc cu 2 scari extrasul a incaput pe 17 pagini asta costandu-ne 85 lei. In aceasta documentatie este trecut fiecare apartament sau spatiu cu alta destinatie care a fost inregistrat la OCPI, cu adresa, suprafata, nr de camere..., apoi situatia fiecarui apartament grevat de datorii sau nu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte funciara si cadastru apartament cumparat in 1991 DoamnaIlenus DoamnaIlenus Buna ziua, In anul 1991, parintii mei au cumparat un apartament de la ICRAL. Anul acesta, dorind sa-l vanda, au inceput demersurile pentru a face cadastrul. ... (vezi toată discuția)
Apartament la licitatie sorin0206 sorin0206 salutare ,am citeva nelamuriri si va rog daca ma poate ajuta cineva sa-mi scrieti concret ce ar trebui sa fac in cazul meu.Am participat la licitatia unui ... (vezi toată discuția)
Proprietar necunoscut ruxyradu ruxyradu Buna ziua, As dori sa aflu daca si cum poate afla Asociatia de Proprietari cine este proprietarul unui apartament (ultimul proprietar cunoscut a decedat si de ... (vezi toată discuția)