avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autorizatie de constructie

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca se poate da autorizatie de construire pentru demolarea unui gard despartitor si construirea altuia de catre vecinul meu atata timp cat este o actiune in justitie pentru revendicare (anterioara acestei demolari/construiri) - vecinul acaparandu-mi alta suprafata de teren pe alta latura) si o plangere penala nesolutionata pentru distrugere, violare de domiciliu si tulburare de posesie.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gicu13 , utilizator 07:02, 26 Iunie 2014
dacă-i pe altă latură, ce legătură are cu gardul?
Acelasi vecin il am pe doua laturi unde mi-a demolat si construit gardul despartitor. Dupa prima demolare/construire am actionat in instanta civila; la cateva luni a demolat si celalalt gard si atunci am facut plangere penala. La constatare a fost chemat politistul (cand se demola gardul) care a refuzat sa faca proces verbal constatator motivand ca trebuie sa fac plangere prealabila. Primaria fiind sesizata a constatat ca nu s-a construit/demolat nimic. Inspectia de Stat in Constructii a constatat ca vecinul a construit garaj si gard despartitor fara aurorizatie atentionand primaria pntru intrarea in legalitate sau demolarea constructiilor. Primaria i-a dat vecinului amenda si termen 1 an pentru intrarea in legalitate. Deoarece nici procesul civil nici plangerea penala nu s-au rezolvat m-am adresat politiei municipale care a constatat tergiversarea cercetarilor, sanctionarea vinovatilor(politistul care a avut dosarul si seful lui) si a trimis cauza procurorului. Am revenit cu petitie la primarie (dupa un an si jumatate) unde mi s-a raspuns ca a fost eliberata autorizatie de construire la aprox. 3 saptamani dupa cererea mea. Va rog sa-mi spuneti daca se putea elibera autorizatie de construire pentru gardul despartitor atata timp cat eu am sesizat si primaria si instanta civila ca mi-a intrat pe proprietate acaparandu-mi o portiune din ea.
Multumesc.
da, se putea elibera. faptul că v-a intrat pe proprietate e altă speță. pentru care i-ați făcut plângere penală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard despartitor ion04 ion04 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru a pune in aplicare o constatare a Inspectoratului de Stat in Constructii care, in urma aesizarii ... (vezi toată discuția)
Se poate anula autorizatia de constructie si demola constructia? Vali69 Vali69 Buna seara, Se poate anula o autorizatie de construire emisa in 2009 pentru o casa construita in 2008 care este construita pe o parcela de doar 120mp, casa ... (vezi toată discuția)
Gard despartitor intre proprietati 040779 040779 Buna. In anul 2004 am facut un gard despartitor intre mine si vecinul meu. Acest gard este facut pe proprietatea mea si vecinul a sesizat primaria in legatura ... (vezi toată discuția)