avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art224 alin(1) si art 202 alin(1)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art224 alin(1) si art 202 alin(1)

Buna ziua,
Am o intrebare referitoare la faptul ca s/a dipus arestarea preventiva a inculpatului pt 24 de ore. Dupa audierea la procuror a celor doua parti,atat a inculpatului cat si a partii vatamate ,procurorul a dispus respingerea arestarii preventive si punerea acestuia in liberatate in temeiul art 224 alin(1) si art 202 alin(1) cpp.Am observat ca dosarul a ramas la anchetator. Se mai continuie ancheta??
Mentionez ca acuza este de lipsire de libertate. Partea vatamata a facut adaugiri la declaratie in care a mentionat ca nu a fost vorba de lipsire de libertate.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iunie 2014
Adina00, utilizator
Ancheta se continua. Faptul ca suspectul nu este arestat preventiv, ci este anchetat in libertate nu are nicio relevanta.
Nu e mentionat ca e cercetat in stare de liberatate. Procurorul a spus ca terminat cu dosarul.O sa se mai caute probe ? ceea ce spune partea vatamata nu mai are valoare?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iunie 2014
Adina00, utilizator
Pentru 24 de ore a fost retinut nu arestat. Propunerea de arestare preventivă se intocmeste de procuror si se prezintă judecătorului de drepturi şi libertăţi de la instanţa căreia i-ar reveni competenţa să judece cauza în primă instanţă, banuiesc ca nu a fost dus in instanta din descriere.
Nu , nu a fost dus in instanta. Dupa audierea partii vatamate de catre procuror, a decis sa il elibereze in temeiul celor doua articole. Sa inteleg ca urmeaza sa mai fie citat,audiat? Care ar fi urmatoarele etape? Nu ni s-a mai dat nicio explicatie.
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 26 Iunie 2014
Adina00, utilizator
Noi de unde sa stim ce sa intamplat acolo, care este situatia de fapt, ce probe exista, dar din moment ce a fost retinut avem un dosar penal, avem un suspect, mai departe se va da o solutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se obtine arestarea preventiva pentru inselaciune? florindbro florindbro Cum se poate obtine arestarea preventiva in cazul unui inculpat cercetat pentru inselaciune? Inselaciunea este pentru un autoturism in valoare de 50000 euro. ... (vezi toată discuția)
Masura arestarii preventive mezgageza mezgageza in ce cazuri se dispune arestarea preventiva a suspectului? (vezi toată discuția)
Aducerea la cunostinta a mandatului de executare a pedepsei emis in lipsa danielungureanu31 danielungureanu31 O persoana condamanata definitiv in lipsa este prinsa la intrarea in tara de organele politiei de frontiera si depusa la arestul politiei cel mai apropiat. ... (vezi toată discuția)