avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

platesc pensie de intretinere pentru copilul me . in cazul in care sunt dat in judecata pentru marirea pensiei , se tine cont ca mai am un copil in intretinere , sotia nu are servici si am datorii al 3 banci ?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 19:44, 12 Mai 2009
nu se tine cont de faptul ca aveti datorii la 3 banci !
Se tine cont de faptul ca mai aveti un copil in intretinere. Dar, daca mai aveti si alte retineri tot in baza unor popriri, suma totala a retinerilor nu poate sa depaseasca 1/2 din venituri, indiferent de natura creantelor.
Instanta de judecata va avea in vedere faptul ca dvs mai aveti in intretinere alt copil , nevoile minorilor ....Acest plafon al pensiei poate atinge /1 3 din veniturile continue ale dvs , pt 2 copii , sau 1/3 pt 3 sau mai multi !

Nu sunt avute in vedere veniturile sporadice , intamplatoare .

Deci , aveti posibilitatea de a va adresa judecatoriei in care domiclieaza fie paratul /fie reclmantul (intrucat este o competenta teritoriala alternativa ) , in vederea miscorarii pensiei , daca realitatea de fapt concreta s-a schimbat !
Succes.;)


Subsemnata(ul) ............. domiciliat(ă) în ............... în numele şi ca reprezentant(ă) legal(ă) a minorului ............., chem în judecată şi personal la interogatoriu pe pârâtul(a) ............., domiciliat(ă) în ................, pentru ca, pe baza hotărârii ce veţi pronunţa, să dispuneţi
MICSORAREA PENSIEI DE ÎNTREŢINERE
la care a fost obligat(ă) prin sentinţa civilă nr. ........ din ............, pronunţată de judecătoria ...............
De asemenea, cer obligarea sa la plata cheltuielilor de judecată pe care le voi face cu acest proces.
Motivele acţiunii:

În fapt, prin hotărârea mai sus menţionată pârâtul(a) am fost obligat(ă) să plăteasc lunar suma de .......... lei pensie de întreţinere pentru minorul născut la data de ......... La stabilirea acestei pensii s-au avut în vedere nevoile minorului şi posibilităţile materiale ale subsemnatului, care se cifrau la un venit mediu net lunar de .......... Această situaţie de fapt s-a schimbat. Nevoile minorului, care acum este în vârstă de ...... ani şi este elev( sau ma rog, ce situatie are fiecare), au ramas acelasi şi în acelaşi timp veniturile realizate de mine s-au diminuat au crescut şi posibilităţile materiale ale pârâtului(ei), avand un al doilea copil in intretinere si datoriile pe care le am depasesc posibilitatea mea de a duce un trai decent si in functie de puterea mea financiara de a avea posibilitatea de a le achita.
În drept, îmi întemeiez acţiunea pe dispoziţiile art. 44 raportat la art. 94 C. fam.
În dovedirea acţiunii, înţeleg să mă folosesc de răspunsurile pârâtului(ei) la interogatoriu, de relaţiile pe care vă rog să le cereţi de la unitatea ........... unde lucrez, în legătură cu venitul net lunar realizat în ultimele 6luni.
Depun acţiunea în dublu exemplar, precum şi copia sentinţei civile nr. ........ din ..........

Data depunerii Semnatura.

Puteti solicita numai daca banii obtinuti din salariu sunt mai putini. Daca aveti tot atat puteti solicita sa se calculeze in functie si de celalalt minor, adica numai este 1/4 din veniturile obtinute pe ultimile 6 luni ci 1/3 din acestea deoarece aveti 2 minori in intretinere. Succes!:sorry:
..............

Mda,au dreptate colegii!Am un singuraspect de adaugat...in speta dv,actiunea ce trebuie depusa in Instanta trebuie un pic modificata in sensul ca...trebuie adaugat dupa propozitia" Aceasta situatie de fapt s-a schimbat",Mi-am refacut viata si am un al doilea copil in intretinere.(nume prenume........) iar Hotararea priveste doar intretinerea minorului....... din prima casatorie .In continuare se adauga fraza referitoare la venituri diminuate.Indovedirea actiuni va bazati nu numai pe ceea ce scrie d-na avocattop,mai adaugati inscrisuri Copie certificat nastere al doilea copil,jurisprudenta in aceasta speta...!Multa bafta!

Alte discuții în legătură

Cerere recalculare pensie alimentara lulita lulita ce puteti sa-mi spuneti despre un model de cerere prin care sa solicit recalcularea pensiei alimentare ,deoarece prin sentinta definitiva s-a stabilit un ... (vezi toată discuția)
Caz pro-bono Narcis0 Narcis0 Accepta cineva un caz pro-bono? Pentru majorare pensie intretinere a doi minori. Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Pensie alimentara anto_riana anto_riana buna ziua. cine ma poate lamurii daca pot cere pensie alimentara sotului pt un copil minor,prin instanta ,daca suntem despartiti doar in fapt iar copilul a ... (vezi toată discuția)