avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Martori mincinosi
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Martori mincinosi

Cum dovedesc ca, doi martori nu spun adevarul, in sensul ca nu au fost acolo si nu au vazut, iar daca au fost in apropiere nu reda intocmai adevarul.Mentionez ca mi-a fost formulata plangere penala si actiune civila.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:57, 1 Iulie 2014
Sesizare la Parchet pentru marturie mincinoasa.Va trebui sa probati plangerea, altfel s-ar putea sa fiti reclamat de adversari pentru denunt calomnios.
Martorii care au fost nominalizati atat in plangerea penala cat si in actiunea civila sunt persoane cu care am avut divergente ,solutiile fiind in favoarea mea, din acest motiv am suspiciunea ca acestia nu vor spune adevarul sau il vor denatura. Mentionez ca atat plangere penala cat si actiunea civila au acelasi motiv, si pana la data prezentei nu am primit raspuns la plangerea penala . Pot cere revocarea martorilor? MULTUMESC MULT PENTRU RASPUNS.
Deci, proba cu martori nu a fost încă administrată iar dvs. doar bănuiți că martorii nu vor spune adevărul. Cei doi martori doar au fost menționați în cererea de chemare în judecată. Așa este? Cererea de chemare în judecată a fost introdusă pe rolul instanței după februarie 2013. Și acest lucru este real?
Da, cererea de chemare in judecata a fost introdusa in mai 2014 dupa februarie 2013.
Trebuie să știți că reclamantul are obligația să arate în cererea de chemare în judecată ce probe propune, iar dacă propune proba cu martori trebuie să indice numele acestora și domiciliul. Asta nu înseamnă că proba cu martori va fi administrată în mod obligatoriu.

Instanța vă va întreba, în ședință publică, dacă sunteți de acord cu audierea celor doi martori iar dvs. vă veți opune și veți arăta instanței că între dvs. și ei sunt relații de dușmănie. Prevederea legală care nu permite instanței să încuviințeze administrarea acestei probe este art. 315, alin. (1), pct. 3 Cod procedură civilă.
ART. 315
Persoanele care nu pot fi ascultate ca martori
(1) Nu pot fi martori:
1. rudele şi afinii până la gradul al treilea inclusiv;
2. soţul, fostul soţ, logodnicul ori concubinul;
3. cei aflaţi în duşmănie sau în legături de interese cu vreuna dintre părţi;
4. persoanele puse sub interdicţie judecătorească;
5. cei condamnaţi pentru mărturie mincinoasă.
(2) Părţile pot conveni, expres sau tacit, să fie ascultate ca martori şi persoanele prevăzute la alin. (1) pct. 1 - 3.

Sigur că, dacă divergețele despre care scrieți în mesajul dvs. sunt doar procese câștigate de dvs. în defavoarea celor două persoane propuse ca martori, atunci asta nu înseamnă că între dvs. și ei este dușmănie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In procese civile judecatorul are dreptul sa citeze martori pe care partile nu ii propun ? celerion celerion Sunt contestatar intr-un proces civil si presedintele instantei a decis sa citeze si sa audieze un martor pe care partile nu l-au citat . Are acest drept ? Va ... (vezi toată discuția)
Contestatie a unui proces-verbal intocmit de ipj- politia rutiera catalina.p catalina.p Ce taxe / taxa de timbru judiciar trebuie sa platesc la JUDECATORIE pentru o actiune de contestare / plangere impotriva unui proces verbal incheiat de politia ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii socrate111 socrate111 Buna seara .Imi puteti spune daca reclamantii care prin actiunea inaintata Instantei declara o serie de neadevaruri pot fi atrasi in raspundere penala in ... (vezi toată discuția)