avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Borduri puse prost si semnalizare inexistenta. ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Borduri puse prost si semnalizare inexistenta. Primaria, CNADR, Politia sau ISC?

Buna seara.
Problema este: Pe str. Raului din Craiova (o strada extrem de lunga, cu scuar pe mijloc pana acum neamenajat, sub care se afla o magistrala de canalizare) se fac de ceva timp lucrari de amenajare a scuarului pentru piste de biciclete. In acest scop, lucrarile au inceput cu bordurarea exterioara a scuarului. Bordurile sunt de-a lungul intregii strazi (cam 10 km) continui, fara nicio coborare in dreptul strazilor adiacente. Prin urmare, daca esti biciclist si doresti sa traversezi dintr-o parte in alta, iti iei bicicleta in spinare si sari bordura de vreo 25 de cm inaltime. Daca esti o mama cu copil in carut (cazul meu), la fel faci. Am trimis o sesizare la Primarie, si am primit raspuns de o mare inteligenta de la d-na Primar Olguta Vasilescu, citez: \"Traficul pietonal se face pe trotuare, iar cel pentru biciclisti se face pe pistele ce se amenajeaza\". Bun. Prin urmare eu, pieton, locuiesc pe o strada adiacenta, si ca sa ma duc in centru trebuie sa traversez Raului si sa intru pe o alta strada adiacenta. Conform raspunsului briliant, inteleg ca trebuie sa ocolesc TOATA strada Raului pe trotuarul de pe partea din care vin, traversez pe la trecerea din capat, si apoi merg pe celalat trotuar, pana in dreptul strazii pe care trebuie sa intru eu. Adica fac vreo 170 m pe jos, in loc de 10 m, cat ar trebui s-o traversez. Pentru ca de la borduri a inceput, dar de fapt strada nu are treceri de pietoni pe toata lungimea ei, si vorbesc aici de cel putin 10 km de strada!!!
Intrebare: Avand in vedere ca in momentul de fata strada (care e intr-o stare jalnica, oricum) nu are treceri de pietoni, e normal ca proiectul de amenajare a scuarului sa nu aiba borduri coborate in dreptul strazilor adiacente. Ar trebui inainte de toate ca administratorul drumului sa faca niste treceri de pietoni in dreptul a cel putin 3 strazi perpendiculare. Cine adica? Primaria sau CNADNR sau organismul care se ocupa de proiectele cu finantare europeana sau Politiei rutiere sau chiar Inspectoratului Teritorial de Constructii care a aprobat acest proiect? Proiectul cu pistele de bicicleta are finantare europeana, dar este implementat fara cap si coada - doar pentru masini si biciclistii care vor sa mearga de-a lungul Raului, nu si pentru cei care vor sa-l traverseze. Proiectul se numeste \"Reabilitarea infrastructurii rutiere pe relatia Nord-Sud-Est a polului de crestere Craiova, in vederea fluidizarii traficului in Zona Metropolitana Craiova\", comunicatul de presa este asta: [ link extern ] ?
Ultima modificare: Joi, 26 Iunie 2014
rov, utilizator
Cel mai recent răspuns: Grigoroiu , utilizator 11:30, 10 Iulie 2014
Acesta este efectul unui nou dezechilibru care se contureaza: cei din asociatiile de biciclisti sunt foarte vocali, fac un lobby de-a dreptul disproportionat fata de reprezentarea si realitatea lor (bineinteles, pentru ca trebuie si ei sa traiasca din ceva - granturi, activitati - si inca bine). De frica si de gura lor, acum toate proiectele de infrastructura includ niste piste pentru biciclete realizate absolut aiurea, doar ca sa fie si sa le inchida pliscul. Se impleteste excelent si cu dorinta de contracte grase a firmelor client - pusul bordurilor e f. rentabil.

Situatia nu e singulara, sunt proiecte unde au blocat, fara nicio problema, accesul auto pe proprietati: adica au tras borduri prin poarta omului si acesta a ramas sa fluiere a paguba.

Solutia? Implicare mai mare cand se fac proiecte, cu reprezentarea corecta. Cate asociatii ale pietonilor exista? Eu nu stiu niciuna. Dar pietoni suntem toti. Au ajuns niste minoritati (dar minuscule, va spun) sa dicteze cum ar trebui sa arate orasele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier - vatamare corporala - culpa comuna Alex84 Alex84 Buna ziua, Cu aproximativ o luna in urma am fost implicat intr-un accident auto soldat cu vatamare corporala. Conform politiei reiese culpa comuna (am ... (vezi toată discuția)
Obligatiile biciclistilor in trafic Andreea_81 Andreea_81 Biciclistii au obligatia de a cobora de pe bicicleta pentru a traversa o trecere de pietoni care intrerupe o pista de biciclete? Cu alte cuvinte, un ... (vezi toată discuția)
Accident cu stationare, acrosare biciclist cu usa masinii vasile48 vasile48 Buna ziua. Am a vut un accident, eram in stationare cu masina, parcata regulamentar si am crapat usa masinii pt a scoate castile de la telefon prinse la ... (vezi toată discuția)