avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare denumire firma - unde trebuie anuntata?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare denumire firma - unde trebuie anuntata?

Buna ziua,

O firma are in vedere schimbarea denumirii. Unde trebuie anuntata aceasta modificare si ce implicatii are? CUI si Nr. Reg. Com raman aceleasi.

1. ANAF - trebuie depusa declaratia 010 prin care se anunta noua denumire?
2. ANAF - firma e neplatitoare de TVA in Romania, dar e inscrisa in ROI si are cod TVA VIES. Trebuie redobandit certificatul pe baza noului certificat de inregistrare, presupun?
3. Trebuie operata schimbarea denumirii in Revisal din ce am inteles, eventual acte aditionale pentru CIM. Este nevoie de un drum pana la ITM pentru a depune o adresa cu o copie a noului certificat de inregistrare?
4. Firma este operator de date cu caracter personal. Se poate depune o modificare a notificarii existente prin care sa se inlocuiasca doar denumirea sau trebuie depusa o notificare noua prin care obtine alt numar?
5. Firma depune declaratiile prin certificatul digital al altei firme, in cazul in care CUI e acelasi, nu afecteaza in nici un fel functionalitatea certificatului?

Ar mai fi si alte implicatii mai putin evidente?

De asemenea, firma doreste renuntarea la emblema - cea curenta este inregistrata la ONRC, nu vrea sa o modifice, ci sa renunte la ea. Este posibil acest lucru?

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 26 Iunie 2014
ralle, utilizator
Cel mai recent răspuns: ralle , utilizator 15:19, 26 Iunie 2014
ralle a scris:

....
3. Trebuie operata schimbarea denumirii in Revisal din ce am inteles, eventual acte aditionale pentru CIM. Este nevoie de un drum pana la ITM pentru a depune o adresa cu o copie a noului certificat de inregistrare?
....


Modificarea denumirii societatii se completeaza si se transmite in Revisal.

Potrivit HG 500/2011:
Art. 3
....
(2) Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
a) elementele de identificare a tuturor salariatilor: numele, prenumele, codul numeric personal — CNP, cetatenia si tara de provenienta — Uniunea Europeana — UE, non-UE, Spatiul Economic European — SEE;
.....

Art. 4
(1) Completarea, respectiv inregistrarea in registru a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) se face dupa cum urmeaza:
......
(2) Orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)—g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicata. Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora.
....

Se poate instiinta ITM-ul de modificarea denumirii , atasand la instiintare o copia noului certificat unic de inregistrare.
Multumesc foarte mult pentru baza legala.

Imi poate raspuunde cineva si in privinta celorlalte obligatii de notificare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnez cim, vreau sa stiu termenul limita cand angajatorul este obligat sa-l inregistreze larafabian larafabian dupa ce semnam cim, care este termenul de depunere de catre angajator al acestuia la itm? (vezi toată discuția)
Schimbare adresa in ci a unui angajat laritzu laritzu Daca un angajat isi schimba CI si adresa de domiciliu din acesta , trebuie modificate datele si in REVISAL ? (vezi toată discuția)
Completare cim adripan adripan 1. Se poate ca CIM sa inceapa in weekend daca data de 1 pica in weekend? Daca da atunci revisalul cand se transmite la ITM :vineri sau luni? 2. La capitolul ... (vezi toată discuția)