avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Acordare spor vechime pentru perioada cand mama a fost ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Acordare spor vechime pentru perioada cand mama a fost in concediu ingrijire copil

Buna ziua,
Lucram in invatamant si avem trei colege la servici care au stat in concediu ingrijire copil in perioade diferite respectiv 1999-2000, 2004- 2005, 2007-2009. Cea care a avut CIC in perioada 1999-2000 contesta data cand a fost trecuta la 25 % spor vechime pentru ca intr-adevar de la compartimentul resurse nu i s-a luat in calcul ca vechime la acordarea sporului aceasta perioada pe considerentul ca, contractul de munca a fost suspendat in acea perioada. Neavand compartiment juridic, va rugam sa ne sprijiniti in a-i da un raspuns d-nei in cauza bazat pe un temei legal (de la sindicat a venit cu o adresa ca trebuie sa-i luam in calcul si acea perioada la acordarea sporului).
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 13:23, 27 Iunie 2014
Conform art. 140 din Legea 128/1997, perioadele de CIC se considera vechime in munca si in invatamant. Deci sporul de vechime se acorda. Este adevarat ca CIM a fost suspendat, dar vechimea curge conform art. 140 din Lege 128/1997 si legislatiei pensiilor.
CIC afecteaza doar sporul de stabilitate, respectiv acordarea/neacordarea a 10% spor (fidelitatea), aici fiind vorba despre vechimea la catedra.
Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2014
elena138, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire transa incadrare invatamant si acordare spor stabilitate  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am tot gasit subiecte despre incadrarea celor cu vechime de peste 10 ani in invatamant si implicit acordarea sporului de fidelitate. Am inteles ca pana la ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil se considera vechime in invatamant? Simona-Florentina Simona-Florentina Sunt angajata in invatamant de la 1.09.2003 si am suspendat contractul de munca in februarie 2007 pentru 2 ani pe motivul cresterii si ingrijirii copilului. ... (vezi toată discuția)
Spor de fidelitate BODRON NICOLETA BODRON NICOLETA La 01.10.2008 avand o vechime in invatamant de 10 ani si o luna,prof. I,grad def.am avut un salariu de incadrare corespunzator unei transe de salarizare ... (vezi toată discuția)