avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... contributii CNAS
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

contributii CNAS

Daca in ultimii 5 ani am fost angajata cu contract de munca (deci plata contributiilor catre CNAS este la zi) , dar am mai avut si un contract de cesiune a drepturiloe de autor , trebuie sa pletesc si pentru veniturile rezultate in urma acestui contract contributii la sanatate?chiar si retroactiv?
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 18:03, 11 Mai 2009
Pentru veniturile realizate urmare acelui contract nu aveti obligatia de plata ,daca realizati si venit salarial.
Oricum,OUG NR.150/2002 nu prevede obligatia declarativa pentru persoanele care au calitatea de asigurat cat si pe cea de intreprinzator autorizat.
CNAS nu poate stabili obligatia de plata a acestor persoane si nu le poate transmite deciziile de impunere.
Chiar daca ulterior aceasta emite acte de executare silita,nu are acoperire legala.

Poate intr-o zi sistemul public de asigurari de sanatate va fi asezat pe baze echitabile si in ceea ce priveste obligatiile.
Ultima modificare: Luni, 11 Mai 2009
ContSters76710, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa si fnuass alexi alexi Am o mare dilema: am primit ieri o notificare de la CNAS prin care mi se solicita sa depun niste documente: declaratia privind obligatiile de constituire si ... (vezi toată discuția)
Cnas kissutza kissutza multumesc pentru promtitudine. daca sunt angajat cu contract de munca de multi ani si mai am un contract de agent la o firma de asigurari, trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Contributia asigurarilor de sanatate anculetz anculetz buna ziua. am si eu o mica problema in legatura cu plata retroactiva a asigurarii de sanatate. am 29 de ani si in 2014 am terminat facultatea de medicina. in ... (vezi toată discuția)