Buna ziua, va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
Locuiesc la et.4 si avem probleme cu izolatia, am fost la asociatie unde mi-sa spus sa fac o crere si apoi sa cer aprobarea vecinilor de pe tronson dupa care se va proceda la strangerea banilor de la locatari.
Am citit legea 230 unde nu am gasit nimic referitor la obligatia mea de a cere aprobarea vecinilor. Sunt obli
gata eu sa fac acest demers sau asociatia? Multumesc
Terasa imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna,a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Nu exista dispozitie in vigoare care sa prevada obligatia proprietarului de a desfasura demersuri catre restul proprietarilor cu scopul executarii de reparatii la parti comune
Dv. trebuie sa faceti o sesizare scrisa catre comitetul executiv cu rugamintea de a fi vizitata in apartament pentru a vedea situatia la fata locului.
Comitetul trebuie sa va dea un raspuns in maxim 30 zile (ar putea chiar si mai repede) cum urmeaza sa procedeze.
De principiu, odata instiintat de proprietar, comitetul constata la fata locului problema, aduna oferte de la prestatori, isi face un plan de strans banii, daca ei nu exista toti sau o mare parte in fondul de reparatii, si afiseaza la avizier ce decizie a luat privind reparatia si cum urmeaza sa se desfasoare lucrurile.
Dv. nu trebuie sa va ocupati de a aduna semnaturi sau bani de la locatari, nu este treaba dv.
Comitetul conduce asociatia si rezolva problemele cladirii, ca d-aia e asociatie.