Sunt asociat in cadrul unei firme a carei cifra de afaceri pe anul 2008 se incadreaza in acei 500 euro care trebuie platiti anual la stat. In luna aprilie am platit impozit pe profit de peste 500 lei. As dori sa stiu daca aceasta suma se scade din cei 500 euro. In cazul in care nu se scade, impozitul forfetar se plateste doar pe cele 8 luni ramase din an sau pe toate cele 12 luni ? ( am citit pe diferite pagini de internet ca pe anul 2009 se vor plati cel putin 1467 lei,urmand ca din 2010 sa se plateasca suma totala de 2200 lei ). Astept un raspuns! Multumesc anticipat!
daca sunteti platitor de impozit pe profit calculati in mod normal impozitul aferent pntru fiecare trimestru.Acum venim pentru impozitul aferent trim II .Dupa ce il calculati in mod normal cum se calcula pana la inventia impozitului forfetar .dupa aceea se face o comparatie intre cele doua: impozit calculat efectiv si cel impus:)...cel mai mare castiga(daca impozitul forfetar este mai mare atunci el se plateste....
pentru trim II se calculeaza doar pentru 2 luni(mai si iunie din cota ce revine impozitului forfetar)
Mult succes
Am inteles...multumesc mult! Insa am ramas cu o nelamurire! Sa zicem ca de acum inainte ma incadrez in forfetar! Eu voi plati pt 2009 doar pt 8 luni sau pt toate cele 12?
Metoda de calcul
cipry_blue
Imi poate explica cineva cum se calculeaza sau unde gasesc metoda de calcul pentru impozitul pe profit, inclusiv cum se aplica penalitati. Ma refer la o firma ... (vezi toată discuția)