avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Informare calcul termen plata timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Informare calcul termen plata timbru

Buna ziua,
Am de platit o taxa de timbru judiciara.Am primit comunicarea in data de 13 Iunie ac.Am la dispozitie 10 zile din momentul comunicarii ca sa pot plati..Va rog sa imi spuneti daca in calcul intra si zilele de Sambata si Duminica.Precizez ca este vorba de un proces civil.Eu,din cunostintele mele stiu ca ziua in care am primit comunicarea nu se ia in calcul si nici zilele da Sambata si Duminica,dar,bineinteles nu sunt specialist si as dori ajutorul dumneavoastra.Va multumesc si apreciez. :)
Cel mai recent răspuns: adystre , utilizator 23:38, 18 Iulie 2014
Ultima zi de depunere a fost data de 24 iunie.
Termenul se calculeaza pe zile ( calendaristice) si nu se iau in calcul ziua in care incepe si nici ziua in care se implineste.
Intre prima zi care se nu se ia in calcul si ziua in care se implineste, trebuie sa ramana in cazul dvs. 10 zile calendaristice, astfel ca ultima zi de depunere a taxei de timbru era 24.iunie.
Art. 181 c.proc.civ.
Calculul termenelor
(1) Termenele, în afară de cazul în care legea dispune altfel, se calculează după cum urmează:
1. când termenul se socoteşte pe ore, acesta începe să curgă de la ora zero a zilei următoare;
2. când termenul se socoteşte pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlineşte;
3. când termenul se socoteşte pe săptămâni, luni sau ani, el se împlineşte în ziua corespunzătoare din ultima săptămână ori lună sau din ultimul an. Dacă ultima lună nu are zi corespunzătoare celei în care termenul a început să curgă, termenul se împlineşte în ultima zi a acestei luni.
(2) Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul se prelungeşte până în prima zi lucrătoare care urmează.


Multumesc pentru informare.In acest caz cererea mea de chemare in judecata a fost anulata?daca da pot face alta cerere?
Daca cererea va fi anulata, atunci da puteti face o alta actiune cu conditia insa sa nu fi trecut termenul (de ex in cazul contestarii proceselor verbale de contraventie) sau al prescrierii dreptului.
Multumesc pentru informatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zilele libere se calculează in termenul de apel Denage Denage Buna ziua.am o nelămurire privind perioada in care se depune apelul. pe data de 6 Decembrie ,a fost trimisa motivarea,dar nu am primit.o și am fost la ... (vezi toată discuția)
Comunicare hotarare de divort- calcul termen apel- schimbare nume Florinela2 Florinela2 Pronunțarea și comunicarea sunt același lucru? Pronunțarea a fost pe 28.12.2017 și azi am primit comunicarea. Trebuie să mai aștept alte 30 zile sau se ... (vezi toată discuția)
Termene divort la notar Justitiarul711 Justitiarul711 Daca doi soti se prezinta la notar in vederea depunerii actelor pentru divort in data de 1, acestia vor primi termen de gandire 30 de zile calendaristice, mai ... (vezi toată discuția)