avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu paternal inainte de CONCEDIU PENTRU CRESTEREA ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu paternal inainte de CONCEDIU PENTRU CRESTEREA COPILULUI

Bună
Sotia mea a născut de curand iar impreuna am decis sa intru eu in Concediu pentru Cresterea Copilului pentru ca ea nu poate beneficia, nefiind angajata.
Am depus o cerere pentru concediu paternal de 5 zile la locul de munca impreuna cu o adeverinta care atesta ca am absolvit cursul de puericultura, pentru alte 10 zile de de concediu.
Două intrebari as avea:
1. Este valabilă adeverinta de absolvire a cursului de puericultrua, daca sunt la al doilea copil? La primul copil nu am facut acest curs.
2. Daca prima varianta e ok, pot beneficia mai intai de acest concediu paternal de 15 zile cumulate, apoi abia sa intru in CCC?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: IoanDC , utilizator 09:29, 27 Iunie 2014

1. Este valabilă adeverinta de absolvire a cursului de puericultrua, daca sunt la al doilea copil? La primul copil nu am facut acest curs.

Da, este valabila acea adeverinta.

2. Daca prima varianta e ok, pot beneficia mai intai de acest concediu paternal de 15 zile cumulate, apoi abia sa intru in CCC?

Puteti beneficia mai intai de acest concediu paternal de 15 zile lucratoare cumulate si apoi sa intrati in CCC.
Multumesc de raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curs puericultura mihailccc mihailccc Managerul de resurse umane spune ca adeverinta pentru acest curs, ca sa fie valabila, ar trebui emisa dupa ce se naste copilul, mie doctorul de familie mi-a ... (vezi toată discuția)
Acordare concediu de puericultura axc1 axc1 Buna ziua. Sotia a nascut al doilea copil si doresc sa stiu daca mai am dreptul la.cele.10 zile de concediu de pueicultura. Mentionez ca am beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Atestatul de puericultura CristinaPavel82 CristinaPavel82 Buna ziua, Am si eu o problema daca ma poate ajuta cineva. Sotia mea a nascut pe data de 31 iulie 2014, iar medicul de familie mi-a dat un atestat de ... (vezi toată discuția)