Bineinteles ca dupa data de 25 mai 2014, data publicarii Deciziei nr. 266 in Monitorul Oficial, nicio instanta din Romania nu va incalca prevederile constitutionale, atunci cand exista o decizie a Curtii Constitutionale.
Pentru perioada de pana la 25 mai 2014, ar fi de intrebat avocatii pârâţilor ce au de spus cu privire la exceptia de inadmisibilitate a cererii de chemare in judecata pentru nedepunerea la dosarul cauzei a certificatului sau procesului verbal ce face dovada participarii la sedinta de informare, unde reclamntul era obligat prin lege al depune odata cu cererea de chemare in judecata.
In speta, perioada este exact din 20 iunie 2014 atunci cand instanta asa a considerat si sa zicem 27 iunie 2014 cand instanta va fi anuntata ca nu va avea ceea ce a solicitat.
Adica este exact o perioada de timp in care instanta a solicitat ceva si apoi s-a publicat decizia Curtii Constitutionale...
dupa cum legea civila nu retroactiveaza in timp, reclamantul ar putea sa nu mai depuna acea dovada a informarii, dar dupa cum a fost introdusa cererea de chemarein judecata , obligativitatea exista deja, eu consider ca ar trebui sa se conformeze comunicarii si sa faca dovada informarii.
Desi efectele exceptiei de neconstitutionalitate se produc pentru viitor o prevedere legala neconstitutionala nu poate fi respectata de instanta in mod normal.
Nu cunosc niciun caz in care o instanta sa aplice o dispozitie legala neconstitutionala chiar fara sa fie publicata in monitorul oficial.
Chiar as fi curios sa vad care este acea instanta...
Dar, in speta, e alta situatie si nu vreau sa discut despre aplicarea unei legi neconstitutionale care sa fie respectata de o instanta indiferent de momentul in care se produc efectele juridice...
Este o discutie pe care am lamurit-o cand am trimis la mediere prin instanta ( cam cu japca, e adevarat) in alt caz unde se incalcase dreptul la informare, dar dupa exceptie...
Si medierea a reusit...
In aceasta speta medierea nu are nico sansa de reusita...
In fine...referitor la perioada de timp in speta noastra, putem observa ca in decursul celor 10 zile s-a schimbat ceva fundamental.Adica ceea ce era nu mai exista...in mod cert, indubitabil, indiscutabil...si nu se mai poate aplica...oricat s-ar stradui instanta...
Avem o prevedere din lege care este ca si cum ar fi abrogata...
Deci, ne putem intreba cum ar putea instanta sa aplice o lege abrogata...
Ca...de fapt se poate discuta despre suspendare...este tot la fel deoarece nu se aplica...
Si atunci sa admitem ca instanta ar tine tare de tot de aceasta chestiune, ce ar face?
Ar suspenda termenul de cateva zile ramas in speta sau ce?
Adica ar astepta si ar suspenda 45 de zile?
As zice ca nu...chiar daca este un litigiu de dreptul familiei unde dreptul nu prea are treaba de fel...
De aceea sunt curios daca exista instanta in Romania sau in alt stat european care sa aplice o dispozitie legala neconstitutionala...
Eu personal nu am auzit de asa ceva...
din cate am observat cu totii, incepand cu data de 07 mai 2014, instantele nu mai trimit partile la mediator, doar pe ici colo se mai intampla. Din punc de vedere procedural imi mentin punctul de vedere avut anterior privitor la data depunerii cererii de judecata .
Bineinteles ca nu se va mai cere, intelegem asta cu totii, cum nu s-a mai cerut nici dupa 7 mai, data pronuntarii deciziei Curtii.