avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... amenda ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

amenda ITM

am avut control de la itm in urma caruia am fost amndati cu 10000 ron. motivul a fost urmatorul : societatea mea care detine un magazin alimnetar a incheiat un contract de prestari servicii cu o alta societate prin care aceasta din urma , cu angajatii sai, va efectua activitatea de vanzare in cadrul magaziunul detinut de catre mine. ca si justificare a amenzii a fost faptul ca societatea care tb sa efectueze activitatea de vanzare cu salariatii sai , tb sa fi eauotrizata ca agent de munca temporara. Inspectorul de la itm a spus ca din punctul lui , acel contract nu este "legal". Care este parerea voastra.
in schimb la intrebarea : daca dvs vreti ca eu ( in calitate de firma de constructii ) sa va ridic o casa, un sediu, etc. asta inseamna ca eu ( firma constructoare ) tb sa fiu autorizat ca si agent de mumca temporara? Nu a stiut sa mi raspunda si ne a intor spatele...apoi am primit amenda de 100 milioane :)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:46, 27 Iunie 2014
Care este temeiul legal pentru care ati primit amenda de la ITM?
art 88 Codul muncii..si mi a mai dat un temei legal , strict legat de agentul de munca temporara. ideea e ca eu i am explicat celui de itm ca in magazin nu pot sa am angajati temporari ( am salariati care lucreaza in magazin de 4,5 ani ) Plus ca am avut controale , cam 10 pe an la acel punct de lucru si nimeni numi a spus nimik.
Probabil HG nr.1256 /2011 privind condiţiile de funcţionare, precum şi procedura de autorizare a agentului de munca temporara.

Art. 22. - (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza, dupa cum urmeaza:
a) nerespectarea prevederilor alin. (3) al art. 11, ale art. 12, 14, ale alin. (1) al art. 15 si art. 19, cu amenda de la 2.000 lei la 3.000 lei;
b) desfasurarea fara autorizatie a activitatilor specifice agentului de munca temporara, cu amenda de la 10.000 lei la 30.000 lei.
...

Contestati in instanta amenda primita. Termenul este de 15 zile de la data comunicarii procesului-verbal.
Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma din romania- vreau sa desfasor legal activitate in strainatate marinar marinar Buna ziua, am o firma de constructii care-si desfasoara activitatea din 2005, fara datorii la stat, fara alte probleme. As vrea sa intru pe piata ... (vezi toată discuția)
Munca in strainatate andreeasendrea andreeasendrea Buna ziua, doresc sa infiintez o firma in Romania cu 15 salariati pe care sa-i pun la dispozitia unei firme din Italia pentru transport marfa. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Compatibilitate administrator - lucrator gestionar - pensie anticipata h3rcky h3rcky Buna ziua, Sunt proprietarul unui magazin de haine second hand si as dori ca activitatea de vanzare in magazin sa fie desfasurata de o persoana care ... (vezi toată discuția)