avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de timbru in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de timbru in instanta

Buna ziua. Am facut o chitanta de mana pt cumpararea unui apartament pe care am platit 20000E urmand ca actele sa se faca la o data ulterioara dupa achitarea datoriilor de catre proprietar. Acum vreau sa deschid o actiune in instanta prin care sa devin proprietar intrucat proprietarul nu are bani sa achite datoriile la zi pt a putea demara actele la notar. El recunoaste suma primita.Doresc sa stiu si eu cat platesc taxa de timbu in instanta. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 13:35, 27 Iunie 2014
OUG 80/2013 privind taxele judiciare de timbru:

Art. 3
(1) Actiunile si cererile evaluabile in bani, introduse la instantele judecatoresti, se taxeaza astfel:
a) pana la valoarea de 500 lei — 8%, dar nu mai putin de 20 lei;
b) intre 501 lei si 5.000 lei — 40 lei + 7% pentru ce depaseste 500 lei;
c) intre 5.001 lei si 25.000 lei — 355 lei + 5% pentru ce depaseste 5.000 lei;
d) intre 25.001 lei si 50.000 lei — 1.355 lei + 3% pentru ce depaseste 25.000 lei;
e) intre 50.001 lei si 250.000 lei — 2.105 lei +2% pentru ce depaseste 50.000 lei;
f) peste 250.000 lei — 6.105 lei + 1% pentru ce depaseste 250.000 lei.

(2) Se taxeaza potrivit alin. (1) si urmatoarele categorii de actiuni:
a) in constatarea nulitatii, anularea, rezolutiunea sau rezilierea unui act juridic patrimonial; cererea privind repunerea partilor in situatia anterioara este scutita de taxa de timbru daca este accesorie acestor cereri;
b) privind constatarea existentei sau inexistentei unui drept patrimonial;
c) prin care se solicita pronuntarea unei hotarari judecatoresti care tine loc de act autentic de instrainare a unor bunuri imobile sau de constituire a unor drepturi reale asupra acestora.

Doar taxa de timbru este in jur de 3000 de lei.
S-ar putea sa fie mai ieftin sa achitati dvs. datorile si apoi sa incheiati contractul la notar.
Daca i-ati achitat valoarea integrala :slap:
E bun sfatul lui @avluci, dar ce va faceti daca are de plata cateva mii de euro? Se ajunge la suma asta simplu: datorie la asociatie pe cativa ani + penalitati.
Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2014
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru sau scutire taxa ? negut negut Buna ziua ,Am fost executat silit prin poprirea conturilor . Mi s-au oprit mai multi bani decit datoram . Mi s-a spus ca trebuie pentru recuperarea banilor ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru louisfigo louisfigo Buna ziua! As dori sa stiu care este taxa de timbru pentru o despagubire de 140.000 de euro intr-un proces civil pentru tulburare de posesie. Multumesc! (vezi toată discuția)
Taxa de timbru prietenulomului prietenulomului Va rog sa ne spuneti ce taxa trebuie platita la cec cind introducem actiune in pretentii ? Multumim anticipat (vezi toată discuția)