avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare onorariu avocat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare onorariu avocat

Buna ziua. Am si eu nevoie de un sfat - am angajat un avocat sa ma reprezinte intr-un proces cu o persoana, pe doua cai - ordonanta presedential si fond. Am platit integral onorariu avocatului pana sa fie prima infatisare a ordonantei (am chitante si contract). Am avut o relatie buna cu avocatul, discutam despre proces, am fost in cateva dati la biroul dumneului. La prima infatisare dansul nu a venit - pe motiv ca e ocupat, trimitinad o stagiara care nu m-a reprezentat asa cum poate mi-as fi dorit, si asa cum discutasem cu avocatul. Am pierdut procesul respectiv si am dorit sa fac apel. De atunci nu mai pot discuta cu avocatul - nu imi raspunde la telefon, imi trimite sms-uri ca ma suna inapoi si nu o face, tot felul de scuze ridicole. Eu vreau sa stiu ce e cu apelul, ce vom face, informatii despre dosarul meu. Sunt foarte dezamagit si consider ca nu mai pot avea incredere ca aceasta persoana sa ma reprezinte in continuare. Problema e ca eu am achitat integral onorariu si nu mai am bani acum sa ma duc la un alt avocat. Ce pot face sa imi recuperez banii si poate sa am o sansa corecta la fond macar, cu un avocat competent? Vreau sa specific ca suparea mea nu este ca am pierdut ordonanta, ci comportamentul avocatului - complet dezinteresat odata ce si-a luat banii. Astept un sfat urgent va rog!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:05, 27 Iunie 2014
trebuie neaparat si urgent sa va interesati in legatura cu termenul de formularea a apelului pt a nu-l depasi. Ca parte, aveti dreptul sa va studiati doasarul la arhiva. In privinta avocatului in prima faza faceti plangere la barou insotita de documente justificative.
singura solutie este sa contactati urgent un alt avocat sa nu pierdeti teremnul de aplel, care in cazul ordonantei este de 5 zile de la PRONUNTARE.
asa cum puteti citi si pe portalul instantelor , pentru cai de atatc( apel, recurs) trebuie sa semnati oricum un nou contract de asistenta juridica si un nou onorariu.
Da, daca nu puteti discuta si lamuri daca se va ocupa sau nu de apel trebuie sa angajati alt avocat pe care sa il platiti.

L-ati platit pentru toate fazele procesuale sau doar pentru prima instanta?
Este un aspect foarte important deoarece e posibil sa nu aveti avocat si sa nu stiti.
De regula se angajaza doar pentru o instanta avocatul si daca este platit foarte mult pentru calea de atac.Adica daca l-ati platit cat pentru 2-3 procese si nu pentru unul.
Vedeti ce scrie in contractul de asistenta juridica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat care nu te reprezinta a_gmona a_gmona Am nevoie urgent de ajutor. Avocatul care il am intr-un proces, relativ banal, nu isi da interesul deloc pentru cauza mea. Am pierdut procesul, am facut ... (vezi toată discuția)
Este normal ca banii câștigați într-un proces să fie virați la executorul judecătoresc și la avocatul care m-a reprezentat? Livan Livan Avocata mea mi-a zis ca trebuie sa fac cu dumneaei o procura notariala in care sa scriu ca sunt de acord ca bani sa mii vireze pe card si onorariu care i l-am ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes amuliu amuliu Am un credit ipotecar luat in franci elvetieni. Am dat ibanca in judecata. Am facut contract cu o casa de avocatura, am platit onorariu si traducerille. Acum ... (vezi toată discuția)