avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplatirea pensiei alimentare!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplatirea pensiei alimentare!!!

Buna ziua! Am 16 ani, iar parintii mei sunt despartiti. Eu locuiesc cu mama iar tatal este recasatorit. Problema este ca pensie alimentara nu imi plateste decat o data la 3 luni si foarte putin dar fara nici o justificare...bugetul lui acceptandui un astfel de "efort". Va rog sa imi dati un sfat o solutie cu care pot rezolva aceasta problema.
Intrebarile mele sunt:
Personal la varsta mea nu am cum sa il oblig pe cale legala sa imi plateasca pensie?...adica sa il dau in judecata...habar nu am astept sfaturi de la dumneavoastra.
Cat este pensia alimentara minim pe economie?
Va Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: SANDRA35 , utilizator 17:22, 10 Septembrie 2005
faci plangere penala pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie.Aceasta este o infraciune la care partile se pot impaca deci daca in timpul procesului isi achita obligatia nu va fi condamnat.
actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.Exista un termen de 2 luni in care poti introduce actiunea.Avand in vedere ca tatal tau plateste o data la trei luni stie ceva de aceasta infractiune dar nu stie bine.
Bafta
cuantumul pensiei este stabilita de instanta prin hotararea de divort. Se poate cere o majorare daca stiica acum are venituri mai mari
Iti multumesc :) problema este ca eu pot sa fac aceasta plangere la varsta mea???
Iti multumesc :) problema este ca eu pot sa fac aceasta plangere la varsta mea???
da. plangerea se poate face si de tine cu incuviintarea mamei sau de mama in numele tau

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara Chrysk2 Chrysk2 Buna ziua, Numele meu e Boros Denisa , sunt din Cluj-Napoca si am varsta de 18 ani. Parintii mei sunt divortati de 5 ani, iar eu am ramas cu tatal meu. De ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Ionut888 Ionut888 As vrea sa stiu ce poate sa faca mama-mea impotriva lui tatal-meu.Tatal meu nu a platit pensia alimentara decat 2 luni de cand s-a despartit de mama-mea,in ... (vezi toată discuția)
Ajutor !plangere pentru abandon de familie si neplata pensiei alimentare !!! karenina-roman karenina-roman Fostul sot s-a recasatorit (si-a schimbat si numele de familie ,pe care il cunosc si eu) apoi au plecat in Italia ( cred ca muncesc la negru).Copilul are 8 ani ... (vezi toată discuția)