avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor !Plangere pentru abandon de familie si neplata ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor !Plangere pentru abandon de familie si neplata pensiei alimentare !!!

Fostul sot s-a recasatorit (si-a schimbat si numele de familie ,pe care il cunosc si eu) apoi au plecat in Italia ( cred ca muncesc la negru).Copilul are 8 ani si i-a platit pensia de 40 ron/luna ( de mizerie ,minim /economie)cand si cand....,nici cheltuieli de judecata ...nimic de cand a plecat.Acum,urmeaza sa vina in tara ,pe 31 iulie, la domiciliul fostilor socri. As face plangere la parchet , la politie daca tot vine acasa si stiu si perioada ,dar problema e ca nu stiu cum sa fac cu numele lui schimbat(eu nu am nici un act oficial)si cu domiciliul ...Dati-mi un sfat ,va rog din suflet ca sa nu pierd si ocazia asta de a-si plati datoriile fata de copil ! Ajutati-ma ! Multumesc !(Pot cere in plangere majorarea pensiei ?)
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 21:33, 6 Martie 2011
1)Plangerea penala se face la parchet sa politie pentru abandon doar daca cu rea credinta tatal nu a achitat pensia doua luni consecutiv.
2)Pentru majorare pensie intretinere minor se depune actiune in instanta civila.
3)Daca nu avea posibilitati tatal sa trimita banii pentru intretinere minor aveti posibilitatea sa introduceti actiune impotriva fostilor socrii sa-i obligati la plata cu poprire pe talon de pensie ...jurisprudenta va da dreptate
Nu conteaza . Faceti plangere la politie, precizati ca in mod neoficial cunoasteti faptul ca are alt nume insa nu il cunoasteti, iar lucratorii de politie il vor identifica.
Majorarea pensiei o puteti cere doar in instanta.
Multumesc pentru sfaturi.Cei de la primarie stiu ce nume are acum dupa casatorie .Oare mi-ar putea oferi mie aceasta informatie ?in ce fel?Sau mai bine sa nu ma mai complic si sa spun doar ca stiu in mod neoficial ca si-a schimbat numele....dar cu domiciliul? Se poate face ceva in termenul cat sta in tara (adica repede?)pe urma el pleaca din nou...Multumesc din suflet!
sa inteleg ca daca tatal nu plateste pensia alimentara, mama poate obliga [prin lege] parintii tatalui sa achite pensie alimentara, poprire pe talon de pensie? am inteles bine?
Nici chiar asa. Daca tatal nu plateste pensia alimentara, mama ii poate face plangere penala pentru abandon de familie si poate recurge la executarea bunurilor proprii ale acestuia in vederea recuperarii sumelor restante.
Pentru ca pensia sa fie platita de bunicii paterni, va trebui sa ii actionati pe acestia in judecata in vederea stabilirii pensiei de intretinere in sarcina lor.

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare magika2002 magika2002 Buna ziua, am divortat in 2011, prin sentinta minorul mi-a fost incredintat mie, fostul sot a platit pensia alimentara regulat cam in primii 3 ani, apoi a ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentare ContSters199164 ContSters199164 Buna ziua,am divorzat in anul 2008 am 2 copii.Fostul sot nu mi a platit nici un leu din pensia alimentara ,specific ca nu stiu unde lucreza ,copii sunt cu mine ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara restanta biia biia Buna ziua! tocmai am implinit 18 ani si ma aflu intr-un continuu conflict cu tatal meu. parintii mei sunt divortati de aproximativ 10 ani. eu am ramas in ... (vezi toată discuția)