avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensiei alimentare

Buna ziua, am divortat in 2011, prin sentinta minorul mi-a fost incredintat mie, fostul sot a platit pensia alimentara regulat cam in primii 3 ani, apoi a platit ocazional in urmatorii 2 ani, l-am chemat in instanta si am o sentinta in care i s-a pus poprire pe salar si imi trimitea firma pensia alimentara. De 2 luni nu mai lucreaza( la acea firma, si nici in alt loc " asa zice") ba chiar si-ar fi schimbat domiciliu . Intre timp , domnul are o alta familie, si un alt minor in intretinere. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac, cum tuteleaza statul acest minor daca chiar propriul parinte este nepasator, nu au aceleasi drepturi acesti 2 copii?
Ultima modificare: Luni, 12 Noiembrie 2018
magika2002, utilizator
Cel mai recent răspuns: magika2002 , utilizator 09:27, 13 Noiembrie 2018
Buna ziua,
Va trebui sa va adresati unui executor judecatoresc sa va sprijine.
Puteti sa formulati si o plangere la politie pentru abandon de familie.
Din cele invederate, rezultă că ați investit deja un executor cu o cerere de executare silită; când va lucra, i se va institui poprire, se ocupă executorul!
Formulați dacă apreciați necesar și plângere penală pentru abandon de familie, dar adresați-o Parchetului competent, nu poliției, dacă o trimit cei dintâi spre cercetare are întâietate.
Ultima modificare: Luni, 12 Noiembrie 2018
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Va multumesc, in urma cu 2 ani, am mai facut o plangere la politie pentru abandon de familie, dupa toate cercetarile de rigoare, a ajuns aceasta plangere in fata instantei, era un caz penal ; atunci m-am gandit la binele minorului si mi-am retras plangerea pe ultima suta de metri. Vazand ca imi plateste firma m-am linistit . Atunci erau 2 actiuni , una la politie( mult mai lenta) si una la tribunal (rapida) , care s-a finalizat cu poprirea pe salar. Daca mai fac o plangere, in prezent, pentru abandon de familie, sa anexez si sentinta aia ?
Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2018
magika2002, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara popescu  maria popescu maria Ma numesc Popescu Maria sunt divortata de 7 ani am doi copii minori in intretinere ,in urma divortului instanta a hotarat ca pensie alimentara sa primesc 65 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mancipri mancipri in luna mai 2009 , mama unui minor in varsta de 10 ani , a facut o plangere penala pentru abandon de familie , la parchet . in plangere arata faptul ca fostul ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata daiana_raluca daiana_raluca buna! am divortat de sotul meu,acesta pierzand procesul,fiind obligat la plata cheltuielilor de judecata si a pensiei alimentare.Acesta insa nu vrea sa ... (vezi toată discuția)