avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor !Plangere pentru abandon de familie si neplata ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor !Plangere pentru abandon de familie si neplata pensiei alimentare !!!

Fostul sot s-a recasatorit (si-a schimbat si numele de familie ,pe care il cunosc si eu) apoi au plecat in Italia ( cred ca muncesc la negru).Copilul are 8 ani si i-a platit pensia de 40 ron/luna ( de mizerie ,minim /economie)cand si cand....,nici cheltuieli de judecata ...nimic de cand a plecat.Acum,urmeaza sa vina in tara ,pe 31 iulie, la domiciliul fostilor socri. As face plangere la parchet , la politie daca tot vine acasa si stiu si perioada ,dar problema e ca nu stiu cum sa fac cu numele lui schimbat(eu nu am nici un act oficial)si cu domiciliul ...Dati-mi un sfat ,va rog din suflet ca sa nu pierd si ocazia asta de a-si plati datoriile fata de copil ! Ajutati-ma ! Multumesc !(Pot cere in plangere majorarea pensiei ?)
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 21:33, 6 Martie 2011
Puteti indica o decizie in sensul prezentat?Multumesc!
Intrati pe www.noulportal.just.ro si studiati jurisprudenta in materie de pensie de intretinere, veti gasi acolo. Lectura placuta.
m_ella2005 a scris:

Intrati pe www.noulportal.just.ro si studiati jurisprudenta in materie de pensie de intretinere, veti gasi acolo. Lectura placuta.

//////
Interesant! Nu stiam ca exista asa ceva::magic:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare magika2002 magika2002 Buna ziua, am divortat in 2011, prin sentinta minorul mi-a fost incredintat mie, fostul sot a platit pensia alimentara regulat cam in primii 3 ani, apoi a ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentare ContSters199164 ContSters199164 Buna ziua,am divorzat in anul 2008 am 2 copii.Fostul sot nu mi a platit nici un leu din pensia alimentara ,specific ca nu stiu unde lucreza ,copii sunt cu mine ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara marianapodaru2009 marianapodaru2009 Buna ziua, Putem sa dam in judecata pe fostul socru, care in baza procurii generale are dreptul de a ridica pensia alimentara a minorului ( avand in vedere ... (vezi toată discuția)