avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... majorare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

majorare pensie alimentara

Buna ziua,
Putem sa dam in judecata pe fostul socru, care in baza procurii generale are dreptul de a ridica pensia alimentara a minorului ( avand in vedere ca mama si minorul sunt plecati din tara, stabiliti cu rezidenta in Dubai )...adica sa-l acuzam de insusirea de foloase necuvenite ?
Consider ca si mama a incalcat hotararea judecatoreasca...nu trebuia sa anunte instanta ca si-a schimbat domiciliul impreuna cu minorul ?
Pentru ca vrem sa-i cerem dovada ca a trimis banii minorului...si ne indoim de acest lucru.
Poate fi facut in cadrul procesului de majorare pensie alimentara ? Sau trebuie initiat un alt proces?
In cazul in care face ( prin absurd) dovada trimiterii banutilor...daca noi pierdem...se percep cheltuieli de judecata de la cealalta parte pe care noi va trebui sa le platim ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:02, 29 Septembrie 2009
Nu prea vad ce sorti de izbanda veti avea acuzandu-l de insusirea de foloase necuvenite. Daca nu a platit pensie de intretinere , cu rea credinta, timp de 2 luni poate sa fie acuzat de savarsirea infractiunii de abandon de familie (art 305 cod penal). Numai ca in acest caz , plangerea se face de reprezentantul legal al minorului.
Va intreb totusi, prin hotararea judecatoreasca nu a fost stabilit si dreptul de vizita al minorului de catre tata?
Dvs. aveti obligatie de plata a intretinerii. Pe de alta parte, socrul Dvs. are dreptul sa ridica pensia alimentara. In acest caz daca socrul ridica suma respectiva, Dvs. v-ati factu datoria.

Dupa pararea mea, daca are cineva dreptul sa proceseze impotriva socrului Dvs., aceste sunt fosta sotie si/sau copilul (reprezentat de fosta sotie). Nu stiu ce sta in hotararea de divort, dar daca copilul a fost incredintat mamei, atunci Dvs. nu prea puteti face nimic (cel putin asa cred eu).
buna dimineata .
daca fostul socru ridica banii trimisi de catre dvs cu titlu de pensie de intretinere, in baza unei procuri speciale, nu aveti nici un motiv sa-l acuzati de insusirea de foloase necuvenite .
eventual doar fiica dansului va putea sa-i faca plangere penala , insa dansa i-a eliberat acea procura, asa ca plangerea ar fii neintemeiata.

in ceea ce priveste schimbarea domiciliului minorului , doar in cazul in care tatal minorului a solicitat in instanta stabilirea unui program de vizitare a acestuia , ii poate face plangere ex-sotiei pt neanuntarea schimbarii domiciliului copilului.
Ma scuzati, eu nu inteleg nimic.
1. Dumneavoastra sunteti tatal copilului?
2. Care este persoana obligata la plata pensiei de intretinere?
3. Cine a dat procura si cui?
4. Cine este reprezentantul legal al copilului?
5. In speta, tatal copilului si-a dat acordul pentru iesirea din tara a minorului?
Nici eu n'am inteles nimic. Cu certitdine , nu initiatorul topicului ese tatal coplului, pentru ca vorbeste la plural cand e vorba de persoana sa si cere majorarea pensiei.
Fiti mai explicita d'na mariana podaru, ca sa intelegem si noi

Alte discuții în legătură

Majorare pensie alimentara marianapodaru2009 marianapodaru2009 Buna ziua, Fosta sotie s-a recasatorit in Dubai si a avut acordul tatalui prin notariat,pentru ca, copilul minor rezultat din casatorie,sa-si stabileasca ... (vezi toată discuția)
Ajutor !plangere pentru abandon de familie si neplata pensiei alimentare !!! karenina-roman karenina-roman Fostul sot s-a recasatorit (si-a schimbat si numele de familie ,pe care il cunosc si eu) apoi au plecat in Italia ( cred ca muncesc la negru).Copilul are 8 ani ... (vezi toată discuția)