Buna ziua,
Putem sa dam in judecata pe fostul socru, care in baza procurii generale are dreptul de a ridica pensia alimentara a minorului ( avand in vedere ca mama si minorul sunt plecati din tara, stabiliti cu rezidenta in Dubai )...adica sa-l acuzam de insusirea de foloase necuvenite ?
Consider ca si mama a incalcat hotararea judecatoreasca...nu trebuia sa anunte instanta ca si-a schimbat domiciliul impreuna cu minorul ?
Pentru ca vrem sa-i cerem dovada ca a trimis banii minorului...si ne indoim de acest lucru.
Poate fi facut in cadrul procesului de majorare pensie alimentara ? Sau trebuie initiat un alt proces?
In cazul in care face ( prin absurd) dovada trimiterii banutilor...daca noi pierdem...se percep cheltuieli de judecata de la cealalta parte pe care noi va trebui sa le platim ?
Va multumesc !
Nu prea vad ce sorti de izbanda veti avea acuzandu-l de insusirea de foloase necuvenite. Daca nu a platit pensie de intretinere , cu rea credinta, timp de 2 luni poate sa fie acuzat de savarsirea infractiunii de abandon de familie (art 305 cod penal). Numai ca in acest caz , plangerea se face de reprezentantul legal al minorului.
Va intreb totusi, prin hotararea judecatoreasca nu a fost stabilit si dreptul de vizita al minorului de catre tata?
Dvs. aveti obligatie de plata a intretinerii. Pe de alta parte, socrul Dvs. are dreptul sa ridica pensia alimentara. In acest caz daca socrul ridica suma respectiva, Dvs. v-ati factu datoria.
Dupa pararea mea, daca are cineva dreptul sa proceseze impotriva socrului Dvs., aceste sunt fosta sotie si/sau copilul (reprezentat de fosta sotie). Nu stiu ce sta in hotararea de divort, dar daca copilul a fost incredintat mamei, atunci Dvs. nu prea puteti face nimic (cel putin asa cred eu).
buna dimineata .
daca fostul socru ridica banii trimisi de catre dvs cu titlu de pensie de intretinere, in baza unei procuri speciale, nu aveti nici un motiv sa-l acuzati de insusirea de foloase necuvenite .
eventual doar fiica dansului va putea sa-i faca plangere penala , insa dansa i-a eliberat acea procura, asa ca plangerea ar fii neintemeiata.
in ceea ce priveste schimbarea domiciliului minorului , doar in cazul in care tatal minorului a solicitat in instanta stabilirea unui program de vizitare a acestuia , ii poate face plangere ex-sotiei pt neanuntarea schimbarii domiciliului copilului.
Ma scuzati, eu nu inteleg nimic.
1. Dumneavoastra sunteti tatal copilului?
2. Care este persoana obligata la plata pensiei de intretinere?
3. Cine a dat procura si cui?
4. Cine este reprezentantul legal al copilului?
5. In speta, tatal copilului si-a dat acordul pentru iesirea din tara a minorului?
Nici eu n'am inteles nimic. Cu certitdine , nu initiatorul topicului ese tatal coplului, pentru ca vorbeste la plural cand e vorba de persoana sa si cere majorarea pensiei.
Fiti mai explicita d'na mariana podaru, ca sa intelegem si noi