avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Unde pot depune pensia alimentara atata timp cat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Unde pot depune pensia alimentara atata timp cat copilul meu este scos din tara fara acordul meu?La ce adresa?Cea veche?Pot deschide un cont pe numele copilului unde sa depun pensia alimentara sau este ilegal??

Buna seara,copilul meu este scos fara stirea mea din tara de 3 luni iar eu nestiind am depus pensia alimentara lunara la veche adresa,unde am dedus ca ea ajunge sa fie procurata de fostii socrii care o cheltuiesc pe alcool in principiu inca de la primirea ei,fetita mea in concluzie nebeneficiind de nimic.Pot crea un cont pe numele ei unde sa depun pensia alimentara stabilita???!! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Bojan I.M. , Mediator 12:50, 21 Iulie 2013
Da. Anuntati mama prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire ca are un cont la dispozitie pentru ridicarea pensiei si pastrati confirmarea de primire. Chiar daca socrii vor primi recomandata (inteleg ca domiciliul mamei este la parinti) nu vor putea accesa sumele de bani.
In cazul in care nu semneaza pt primirea recomandatei pastrati plicul returnat de posta pentru a face dovada bunei credinte daca, in viitor, vor fi initiate actiuni legale impotriva Dvs de catre fosta sotie.
Daca banii nu ajung la minor puteti proceda asa.
Banii vor fi ai copilului.
Multumesc mult. Nu cred ca pot afla adresa ei din Italia,de fapt a celui cu care convietuieste...pot trimite scrisoare recomandata la ea la domiciliu (la parintii ei acasa unde statea)?! Iar facand acest cont,poate beneficia copilul la 18 ani sau are drept si mama oricand revine in tara? Multumesc frumos.
Transmiteti scrisoarea la ultimul domiciliu cunoscut chiar daca acolo sunt numai parintii ei. Pastrati confirmarea de primire sau scrisoarea returnata pentru viitoarele actiuni legale.

Pana la 18 ani banii sunt la dispozitia mamei dar nu consider ca trebuie sa faceti o problema din asta. Pentru a ajunge la virsta de 18 ani copilul trebuie sa si manance :)... nu mai vorbim de altele.... deci intr-un fel sau altul tot ajung la el banii Dvs. chiar daca ii administraza mama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ii comunic fostului sot contul bancar unde poate trimite pensia alimentara? magdutza2010 magdutza2010 Buna seara! Avand in vedere ca in urma divortului,tatal copilului trebuie sa plateasca pensie alimentara,iar noi (eu si copilul) suntem in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara viorel2011 viorel2011 copii mei si fosta sotie s au mutat in irlanda,eu le am trimis pensia alimentara (LUNA TRECUTA) acolo prin serviciu western union insa fosta ... (vezi toată discuția)
Solicitare instanta marire pensie de intretinere la nivelul venitului din tara de rezidenta galaoan galaoan Buna ziua. Va prezint urmatoarea situatie. 2 persoane divorteaza in 2012 au un copil minor si instanta il incredinteaza mamei, iar copilul pleaca cu mama in ... (vezi toată discuția)