Buna ziua,
Putem sa dam in judecata pe fostul socru, care in baza procurii generale are dreptul de a ridica pensia alimentara a minorului ( avand in vedere ca mama si minorul sunt plecati din tara, stabiliti cu rezidenta in Dubai )...adica sa-l acuzam de insusirea de foloase necuvenite ?
Consider ca si mama a incalcat hotararea judecatoreasca...nu trebuia sa anunte instanta ca si-a schimbat domiciliul impreuna cu minorul ?
Pentru ca vrem sa-i cerem dovada ca a trimis banii minorului...si ne indoim de acest lucru.
Poate fi facut in cadrul procesului de majorare pensie alimentara ? Sau trebuie initiat un alt proces?
In cazul in care face ( prin absurd) dovada trimiterii banutilor...daca noi pierdem...se percep cheltuieli de judecata de la cealalta parte pe care noi va trebui sa le platim ?
Va multumesc !
Eu am inteles asa:
tatal este cel care intreaba, mama este cea careia ii este incredintat minorul, mama cere majorare pensie, tot ea a dat procura tatalui ei pentru a ridica pensia copilului in tara....
nu puteti sa-l acuzati din moment ce ati fost de acord sa ridice pensia. puteti sa luati legatura cu posta sa nu-i mai dea lui pensia, facand un inscris in acest sens.
Eu am inteles asa:
-doamna care intreaba ar fi mama fostului sot sau o ruda apropiata a acestuia;
-fosta sotia si copilul sunt stabiliti in Dubai, fara sa fi instiintat de aceasta pe fostul sot(tatal copilului)
-la plecare din tara, fosta sotie a dat procura tatalui ei sa primeasca banii de pensie alimentara
-fosta sotie a deschis sau intentioneaza sa deschida un proces pentru marirea pensiei alimentare, ceea ce a ingrijorat pe fostul sot si pe ruda sa ca va trebui sa plateasca o suma si mai mare si ca aceasta suma va intra pe mana fostului socru si atunci
.......................
-doamna care intreaba si fostul sot (probabil) doresc sa-l dea in judecata pe fostul socru si in instanta acesta sa dovedeasca ca trimite banii in Dubai copilului, altfel sa fie acuzat de insusire de foloase necuvenite sau
- in acelasi proces de marire de pensie fostul sot (paratul) sa se transforme in reclamant fata de socru si sa-l transforme pe acesta in parat....
:)