avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... hotar casa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

hotar casa

buna ziua as vrea si eu sa stiu care este distanta intre casa vecinului si gardul dintre noi? ce lege reglementeaza acest lucru? distanta se masoara de la zid sau de la scafa? casa vecinului este construita acum 40-50 ani?
Cel mai recent răspuns: dan tita , utilizator 12:32, 28 Iunie 2014
Buna seara.
Art. 612. - Orice construcții, lucrări sau plantații se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanțe minime de 60 de cm față de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanța minimă se poate face prin acordul părților exprimat printr-un înscris autentic.
va multumesc pentru raspuns. dar totusi nu inteleg cei 60 cm trebuie de la scafa sau de la zid. daca e de la zid inseamna ca scafa pica la mine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

distanta minima construcție-limita proprietate Vasilescus Vasilescus -De unde se calculează distanța minima construcție-limita de proprietate de 60 cm, de la zid sau de la streasina și unde este prevazut acest lucru? Vă ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor Bokasa Bokasa Pot sa construiesc o casa pe hotar cu un teren liber de constructii fara a cere acodul vecinului? (vezi toată discuția)
Distanta minima legala Luigian Dinu Luigian Dinu Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care trebuie sa fie distanta minima legala intre o casa locuita si gardul unui cimitir. Multumesc! (vezi toată discuția)