avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... distanta minima construcție-limita proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

distanta minima construcție-limita proprietate

-De unde se calculează distanța minima construcție-limita de proprietate de 60 cm, de la zid sau de la streasina și unde este prevazut acest lucru?
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Vasilescus , utilizator 15:26, 27 Februarie 2020
Buna seara,
Art. 612 Cod Civil
Distanţa minimă în construcţii
Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic.
Restul il discutati cu un avocat.
Distanta se masoara de la streasina.
Mulțumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotar casa dan tita dan tita buna ziua as vrea si eu sa stiu care este distanta intre casa vecinului si gardul dintre noi? ce lege reglementeaza acest lucru? distanta se masoara de la zid ... (vezi toată discuția)
Casele fara acoperis cu terasa deasupra la ce distanta de ... MGMD MGMD Casele fara acoperis, cu terasa deasupra, la ce distanta de fondul vecin se pot construi? ma confrunt cu asa ceva la 1m de linia de hotar. rog raspuns legal, ... (vezi toată discuția)
Distanta minima in constructii hot_oliviu hot_oliviu Intrebare: exista o perioada de timp limita (fara a intervene prescriptia) de la edificarea unei constructii care violeza art. 612 si 615 CCiv. privind ... (vezi toată discuția)