avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la stoc de marfa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la stoc de marfa

Daca am stoc de marfa sa zic de 50000 ron si numai bag marfa si vand din stocul vechi cat platesc tva la stat 24 % din 50000 ron ???
Cel mai recent răspuns: ANDRU55 , utilizator 18:57, 28 Iunie 2014
Buna ziua,

Daca 50.000 ron este suma totala pe care o incasati, inclusiv tva, atunci da, platiti tva din 50.000.
Daca nu aveti tva deductibila ( adica din marfa intrata in luna) virati la stat tva obtinuta din vanzarea lunii, asta daca in luna precedenta n-ati avut cumva tva de recuperat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfa achizitionata cu 24% in decembrie 2015 si aceeasi marfa cu 20 % in ianuarie 2016 utilizatorF utilizatorF o societate com. achizitioneaza marfa in luna dec.2015 cu tva 24% iar in ianuarie 2016 va lua aceeasi marfa cu tva20% , rezultand pe stoc un produs cu 2 ... (vezi toată discuția)
Tva negut_dorina negut_dorina buna ziua , o soc s-a infiintat ca neplatitoare de tva cu 01.09.2012 din 01.10.2012 s-a trecut platitoare de tva .as dori sa stiu si eu inreg contabile ca ... (vezi toată discuția)
Pfa-comert cu amanuntul-stoc de marfa-calcul impozit ContSters27400 ContSters27400 Buna ziua, Am mare nevoie de ajutor. Sunt PFA cu activitate principala comert cu amanuntul. Eu am gandit calculul impozitului pe venit astfel: Anul N - ... (vezi toată discuția)