avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere individuala-angajari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere individuala-angajari

Buna ziua,
daca s-au facut concedieri individuale la o societate, se mai pot face angajari pe posturile disponibilizate? daca nu pentru cat timp? dar pe alte posturi ?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 18:13, 11 Mai 2009
Intrebam pentru situatia in care este reangajat acelasi om. Poete el pretinde si aceeasi incdrare salariala? De fapt el poate pretinde dar angajatorul are vreo obligatie in acest sens?
Este posibil sa fie rengajat cel concediat dar salariul se negociaza si s-ar putea sa fie acelasi sau altul (mai mic sau mai mare) in functie de cine are mai multa nevoie de celalalt (!?).
cflori2002 a scris:

Buna ziua,
daca s-au facut concedieri individuale la o societate, se mai pot face angajari pe posturile disponibilizate? daca nu pentru cat timp? dar pe alte posturi ?


In situatia concedierilor individuale , legea nu interzice unui angajator sa faca angajari pe posturile desfiintate ... totusi, desfiinţarea locului de muncă nu este efectivă în cazul în care postul nu este definitiv desfiinţat, deoarece concedierea este urmată, la scurt timp, de reînfiinţarea postului.
Pe alte posturi se pot face noi angajari.
Da, este un foarte bun punct de privire a problemei.
Oare au fost spete in instanta cu astfel de situatii, exista precedent?
Da, din cate imi aduc aminte Curtea de apel Ploiesti prin 1995 a avut un caz asemenator celor postate de mine.

Alte discuții în legătură

Concediere pe motiv ''desfiintare post'' mnd mnd Buna ziua, Ce prejudicii isi aduce angajatorul daca face mai multe concedieri pe motiv desfiintare post, unele dintre ele fiind consecutive? Intrebarea mea de ... (vezi toată discuția)
Cand pot face angajari cflori2002 cflori2002 buna ziua, daca am facut disponibilizari, nu concedieri colective, mai pot face angajari pe posturile disponibilizate ? dar pe alte posturi ? sau trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Angajari dupa concediere pt motive ce nu tin de persoana salariatului monik monik in cazul in care se concediaza un salariat pt motive neimputabile lui, exista vreo prevedere legala care spune ca angajatorul nu poata angaja noi persoane in ... (vezi toată discuția)