avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de crestere copil

Buna ziua,va rog sa ma ajutati am absolvit facultatea dar fara licenta pt ca am zis ca o dau la anu si am fost sa-mi scot adeverinta de absolvire si mi s-a trecut data de 27.06.2014,eu acum sunt insarcinata in 6 sapt si vreau sa stiu daca intru in indemnizatie de somaj timp de 6 luni ca asa am inteles ca se da dupa absolvire se mai poate prelungi somajul dupa pentru a nu avea descoperite ianuarie si februarie pentru ca data probabila a nasterii este in 16 februarie,sau ce imi sugerati sa fac pentru a beneficia de indemnizatie de crestere a copilului.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:54, 4 Iulie 2014
am fost astazi sa-mi depun dosarul si mi-a spus ca 60 de zile figurez ca persoana in cautarea unui loc de munca daca eu in astea 60 zile nu ma angajez,eu nu o sa am continuitate pt a beneficia de indemnizatie nu?
1. Aveti continuitate pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. In OUG 111/2010, art. 2(5), mai exista doua litere pe care le-am omis-o eu:

...
b) s-au aflat in evidenta agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca, respectiv a municipiului Bucuresti, in vederea acordarii indemnizatiei de somaj;
...
t) se afla in perioada de 60 de zile de la finalizarea cursurilor invatamantului obligatoriu sau, dupa caz, de la absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului preuniversitar, universitar la nivelul studiilor universitare de licenta sau de master si postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, cu sau fara examen de absolvire, in vederea angajarii ori, dupa caz, trecerii in somaj, calculate incepand cu data de 1 a lunii urmatoare finalizarii studiilor;
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de maternitate dupa ce am terminat scoala? loredana_carina2007 loredana_carina2007 Buna ziua! Am o mica nelamurire referitoare la maternitate. Am terminat liceul la 1 iunie 2012 si mi-am bagat somajul in data de 30 august, cand am aflat ca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj Vizitiu Vizitiu Daca iau indemnizatie de somaj pentru absolventi,iar in timpul asta e posibil sa raman gravida,voi putea lua indemnizatia de cresterea copilului,dupa ce voi ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in timpul somajului danam82 danam82 Buna ziua! Am si eu o nelamurire am 2 luni de sarcina si sunt in somaj acesta terminandu-se la sfarsitul lui aprilie anul viitor(DPN va fi jumatatea lunii ... (vezi toată discuția)