avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Comunicare informații publice - hotãrâre ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Comunicare informații publice - hotãrâre definitivã

Curtea de Apel a respins recursul, menținând hotărârea instanței de fond. Conform acesteia instituția este obligată să comunice informațiile de interes public solicitate în termen de 15 zile de la data rămânerii definitive a sentinței. În acest caz, trebuie să solicit Tribunalului să-mi aplice ștampila cu mențiunea „Definitivă” pe hotărâre și s-o trimit instituției sau se consideră că deja știe decizia instanței de recurs și trebuie să dea curs solicitării fără nicio altă formalitate?
Cel mai recent răspuns: Radu9 , utilizator 20:23, 13 Iulie 2014
Hotararile date in recurs nu se mai comunica partilor, decat la solicitarea expresa a acestora.
Nu știu dacă are vreo importanță în cazul meu pentru că recursul inițiat de recurentă a fost respins și soluția instanței de fond (favorabilă mie) a fost păstrată. Întrebam dacă în situația asta cele 15 zile curg din momentul în care sentința tribunalului a rămas definitivă efectiv (prin respingerea recursului) sau dacă începe să curgă din momentul în care eu fac dovada că a rămas definitivă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iunie 2014
Radu9, utilizator
Sunteti cam neclar in exprimare. Merg pe deductii logice incercand pe baza datelor sumare si laconice oferite de dvs, sa incerc sa va dau o explicatie juridica. Sper sa nu ma insel.

Deduc din cele spuse, ca a fost castigat un proces la fond in favoarea dvs, si acum doriti sa puneti in executare sentinta data la fond care va este favocabila si care s-a mentinut prin respingerea recursului partii adverse.

In acest caz, pentru ca nu mai exista o alta cale de atac, sentinta pronuntata in recurs este definitiva de la data pronuntarii. Nu mai trebuie sa mai asteptati niciun termen sa curga.

Puteti merge cu sentinta pronuntata la fond, cea care va este favorabila, la instanta de fond sa o legalizati, iar ulterior sa o puneti in aplicare. Daca partea adversa nu intelege de buna -voie sa o execute, atunci va trebui sa apelati la un executor judecatoresc.
Mulțumesc pentru răspuns. Am să reformulez ce am scris în primul post:

Într-o acțiune în baza Legii nr. 544/2001 împotriva refuzului de comunicare a unor informații de interes public, instanța de fond a obligat instituția chemată în judecată la comunicarea informațiilor solicitate, în termen de 15 zile de la data rămânerii definitive a sentinței. Instituția a promovat recursul pe care l-a pierdut, sentința instanței de fond rămânând definitivă de la data respingerii recursului.

Nu știam dacă sunt obligați să-mi transmită informațiile fără nicio altă formalitate din partea mea sau dacă trebuie să le trimit hotărârea legalizată. Dar până la urmă o voi legaliza și o voi depune la registratură.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iunie 2014
Radu9, utilizator
Radu9 a scris:



Nu știam dacă sunt obligați să-mi transmită informațiile fără nicio altă formalitate din partea mea sau dacă trebuie să le trimit hotărârea legalizată.



... chiar credeti ca or sa va transmita acum informatiile de frica unei hartii????

ati solicitat si aplicarea unei sanctiuni daca refuza in continuare sa va transmita? ... adica, juridic, aveati posibilitatea sa solicitati prin actiunea depusa, daune cominatorii ( adica stabilirea unei sume de bani pe care sa o plateasca pe zile de intarziere pana la comunicarea efectiva a informatiilor)

... asa, daca nu aveti sanctiune cuprinsa in hotarare, nu cred ca o sa le pese prea mult de ceea ce scrie... chiar daca le-o trimiteti ... practic au si ei cunostinta de existenta ei.

Alte discuții în legătură

Punerea în executare a hotărârii prin care am fost repus pe post albu67 albu67 Am castigat in instanta repunerea pe postul avut anterior.Care sunt pasii de urmat? Astept hotararea de la Curtea de apel? Ma duc sa legalizez cu mentiune ... (vezi toată discuția)
Reincadrare in munca alexandrescu_cristian alexandrescu_cristian Buna ziua . Pe scurt : am fost destituit dintr-o functie publica , printr-o decizie nelegala in anul 2011 , am contestat aceasta decizie la tribunal , am ... (vezi toată discuția)
Am castigat litigiul, pot sa solicit reintegrarea inainte de comunicarea sentintei? anela.elena anela.elena Am castigat procesul intr-un litigiu de munca (functionar public), cu repunere pe postul detinut anterior, plus plata salariilor, dar inca nu am primit ... (vezi toată discuția)