avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Punerea în executare a hotărârii prin care am fost ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Punerea în executare a hotărârii prin care am fost repus pe post

Am castigat in instanta repunerea pe postul avut anterior.Care sunt pasii de urmat? Astept hotararea de la Curtea de apel? Ma duc sa legalizez cu mentiune definitiva hotararea data de instanta?Eu am castigat la tribunal , institutia a facut recurs la Curtea de Apel , unde a fost respins recursul.Procesul a avut loc pe 15 ianuarie 2015.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Ianuarie 2015
albu67, utilizator
Cel mai recent răspuns: albu67 , utilizator 09:17, 25 Ianuarie 2015
Dupa obtinerea unei copii legalizate de pe hotararea judecatoreasca, depuneti in scris la angajator o solicitare de punere in executare a hotararii in cauza.

In caz de refuz, fie solicitati sprijinul unui executor judecatoresc , fie formulati o plangere penala impotriva angajatorului pentru savarsirea infractiunii prevazuta si pedepsita de art.287 alin.1lit.d sau/si e C.pen.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Ianuarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
A fost un litigiu de contencios administrativ? Am văzut din alte discuții că ați fost funcționar public.
Da, datorita OUG77/2013 am fost data afara.
În acest caz, executarea hotărârii se face potrivit art. 24 din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ. Aveți un link la această prevedere.
[ link extern ]

Deocamdată dvs. nu trebuie să faceți nimic. Instituția este obligată ca, în termen de 30 de zile de la data pronunțării instanței de recurs, să emită o decizie de reîncadrare în funcția publică pe care ați deținut-o. Puteți, dacă doriți, să întocmiți un scurt document prin care să aduceți la cunoștința conducătorului instituției faptul că are obligațiile prevăzute la alineatul 1 al art. 24 din Legea nr. 554/2004.

Dacă trec cele treizeci de zile și nu se întâmplă nimic, atunci vă adresați instanței de executare solicitând amendarea conducătorului instituției și acordarea de penalități, în condițiile art. 905 Cod procedura civilă. Aceste litigii se judecă foarte repede.
Multumesc mult!!Am sa fac un scurt document , atasez si sentinta de la Tribunal cu mentiunea definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare informații publice - hotãrâre definitivã Radu9 Radu9 Curtea de Apel a respins recursul, menținând hotărârea instanței de fond. Conform acesteia instituția este obligată să comunice ... (vezi toată discuția)
Reincadrare in munca alexandrescu_cristian alexandrescu_cristian Buna ziua . Pe scurt : am fost destituit dintr-o functie publica , printr-o decizie nelegala in anul 2011 , am contestat aceasta decizie la tribunal , am ... (vezi toată discuția)
Daca am castigat in prima instanta (taxa auto), mai pot pierde in recurs din cauza noii taxe auto ? Pilu Pilu Buna seara. As dori, daca poate cineva sa ma lamureasca: Am castigat la Tribunal procesul de recuperare a taxei auto. Bineanteles ca Finantele si Mediu au ... (vezi toată discuția)