avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Comunicare informații publice - hotãrâre ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Comunicare informații publice - hotãrâre definitivã

Curtea de Apel a respins recursul, menținând hotărârea instanței de fond. Conform acesteia instituția este obligată să comunice informațiile de interes public solicitate în termen de 15 zile de la data rămânerii definitive a sentinței. În acest caz, trebuie să solicit Tribunalului să-mi aplice ștampila cu mențiunea „Definitivă” pe hotărâre și s-o trimit instituției sau se consideră că deja știe decizia instanței de recurs și trebuie să dea curs solicitării fără nicio altă formalitate?
Cel mai recent răspuns: Radu9 , utilizator 20:23, 13 Iulie 2014
Nu am cerut pentru că în jurisprudență s-au înregistrat și cazuri în care instanța a stabilit că nu poate să le acorde ca mijloc de constrângere pentru executarea hotărârii din moment ce justițiabilul are la îndemână dispozițiile art. 24 din Legea contenciosului administrativ (amendă și despăgubiri pe calea unei cereri separate).
sunt lucruri diferite!

la ce m-am referit eu exista reglementarea in codul civil;

ceea ce spuneti dvs. este cu totul altceva!

si daca este asa cum spuneti, atunci, ce faceti: deschideti un alt proces???? ... care se va judeca si asta dupa vreo 2 ani?!?!? ... adica incarcam si instantele cu cauze inutile...
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iunie 2014
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Car3men a scris:

sunt lucruri diferite!

la ce m-am referit eu exista reglementarea in codul civil;

ceea ce spuneti dvs. este cu totul altceva!

si daca este asa cum spuneti, atunci, ce faceti: deschideti un alt proces???? ... care se va judeca si asta dupa vreo 2 ani?!?!? ... adica incarcam si instantele cu cauze inutile...

Ceea ce ați scris dvs. în acest topic nu este valabil pentru că litigiul domnului Radu9 este unul de contencios administrativ. Nici măcar nu reușesc să înțeleg de unde până unde o cerere întemeiată pe dispozițiile art. 24, alin. (2) din Legea nr. 554/2004 reprezintă un abuz de drept.

Mă scuzați, dar răspunsurile dvs. nu au legătură cu materia contenciosului administrativ și nu înțeleg nici tonul cu care v-ați adresat domnului care a deschis această discuție.

@ Radu9

Dvs. aveți perfectă dreptate. Instituția are obligația legală să pună în executare hotărârea instanței de fond în termenul prevăzut la art. 24, alin. (1) din Legea nr. 554/2004. Instituția în care lucrez eu așa procedează.

Prin urmare, în termen de 15 zile de la data pronunțării instanței de recurs, instituția are obligația să vă comunice informațiile de interes public solicitate. Dvs. nu trebuie să faceți nimic. Nici să solicitați aplicarea mențiunii ”Definitivă prin respingerea recursului” pe hotărâre și nici să trimiteți hotărârea instituției. De altfel, deocamdată nu puteți să faceți asta întrucât hotărârea instanței de recurs nu se redactează atât de repede.

Dacă instituția nu pune în aplicare hotărârea instanței de fond, vă puteți adresa instanței de executare cu o cerere întemeiată pe dispozițiile art. 24, alin. (2) din Legea nr. 554/2004. Acest tip de litigii se judecă rapid.

Mulțumesc pentru că v-ați făcut timp să mă ajutați și dvs. cu o opinie!
Ultima modificare: Duminică, 13 Iulie 2014
Radu9, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punerea în executare a hotărârii prin care am fost repus pe post albu67 albu67 Am castigat in instanta repunerea pe postul avut anterior.Care sunt pasii de urmat? Astept hotararea de la Curtea de apel? Ma duc sa legalizez cu mentiune ... (vezi toată discuția)
Reincadrare in munca alexandrescu_cristian alexandrescu_cristian Buna ziua . Pe scurt : am fost destituit dintr-o functie publica , printr-o decizie nelegala in anul 2011 , am contestat aceasta decizie la tribunal , am ... (vezi toată discuția)
Lege 544 - 1 instanta - hot exec ? dumitru2000 dumitru2000 Avem 1 hot data de 1 instanta in baza legii 544 a informatiilor de interes public. Judecatorul de serviciu a afirmat ca hotararea 1 instante este ... (vezi toată discuția)