avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum fac sa-mi recuperez permisul suspendat fara proces ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum fac sa-mi recuperez permisul suspendat fara proces verbal

Anul trecut in august am avut un accident rutier cu victima , in apropiere de Botosani , (mentionez ca sunt din Pascani , Jud. Iasi) si dosarul s-a clasat ca urmare a noului cod penal . Am sunat la Botosani si mi-au zis ca trebuie sa ma duc la Iasi ca sa recuperez pemisul , am fost la Iasi si mi-au zis ca permisul e la Botosani in locul unde s-a produs accidentul .
Am fost la Botosani si politistul de acolo mi-a zis ca permisul este suspendat pe 3 luni , fara sa-mi spuna motivul si ca aceasta decizie imi va veni acasa , iar permisul este trimis la Iasi (citind mai apoi legislatia mi-am dat seama ca politistul nu a fost de buna credinta si m-a indrumat gresit , permisul fiind la ei) si mi-a zis ca pot beneficia de reducerea de la 3 luni la 1 luna daca dau testul de redobandire (13 din 15) . L-am intrebat si daca exista vreo amenda sau proces verbal , sa stiu si eu motivul suspendarii , mi-a zis ca nu am nici o amenda si procesul verbal imi va veni acasa odata cu instiintare suspendarii .
Am primit decizia de suspendare a permisului pe 3 luni in ziua de luni saptamana aceasta , insa fara proces verbal si motivul suspendarii. Citez din instiintare :
` Va facem cunoscut ca , pentru incalcarea , la data de 03/08/2013 a prevederilor ______ din OUG nr. 195/2002 republicata , cu modificarile si completarile ulterioare , v-a fost suspendata exercitarea dreptului de conducere pe o perioada de 90 zile , incepand cu data de 23/06/2014.
In cazul in care , in aceasta perioada (neimportant)....
Prezenta se anuleaza in cazul formularii plangerii contraventionale impotriva procesului verbal prin care a fost constatata fapta sus precizata , conform prevederilor art. 118 alin. (2) din OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice republicata , cu modificarile si completarile ulterioare . `
Marti am sunat apoi iar la Iasi si mi-au zis ca nu le-a venit nimic , apoi am sunat iar joi si mi-au explicat ca permisul este la Botosani (uitandu-ma in legislatie mi-am dat seama ca asa este , si politistul de la Botosani a fost rau intentionat). Am dat telefon la Botosani si mi-au zis ca trebuie sa dau examenul de redobandire si apoi sa le trimit actele si o sa-mi trimita permisul cu reducerea suspendarii .
Precizez ca accidentul s-a petrecut asa : La depasirea unui bicilist , cu o viteza de aprox. 35-40 Km , acesta a facut stanga fara sa se asigure sau sa semnalizeze si s-a lovit cu capul de oglinda laterala a autoutilitarei .Nu exista martori iar accidentatul a confirmat ca a dorit sa vireze la stanga . Fiind in varsta de 78 de ani a avut nevoie de circa 80 de zile de spitalizare .
As dori sa stiu daca nu cumva Politia Botosani , precizez ca au fost rau intentionati pe durata desfasurarii anchetei , nu are nici un proces verbal facut sau se poate contesta foarte usor si ma duce cu zaharelul (zicandu-mi ca am dreptul la reducerea suspendarii) ca sa expire perioada de 15 zile pentru contestarea lui .
Luni vreau sa ma duc la Botosani si sa depun contestatie asupra acestei decizii si sa-mi iau permisul inapoi .
As dori sa stiu daca pot face contestatie la aceasta decizie de suspendare , fara proces verbal (pe care se pare ca nu vor sa mi-l dea) si cu certificatul de grefa (parca asa se numeste) sa-mi iau permisul inapoi . Sau daca nu se poate cum ar tb sa procedez ???
Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Konstantyn86 , utilizator 15:08, 28 Iunie 2014
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am provocat un accident (decembrie 2020) in urma caruia ... Octa-33 Octa-33 Buna ziua, Am provocat un accident (decembrie 2020) in urma caruia au fost transportate la spital 2 persoane. S-a intocmit un dosar penal care a fost ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis conducere 90 zile ContSters373000 ContSters373000 Buna ziua ! in data de 18.07.2015 am fost implicat intr-un accident rutier intr-o intersectie din mun. Braila. Am trecut pe ultimele 5 sec. de verde , am ... (vezi toată discuția)
Contestatie pierduta SergiuCluj SergiuCluj buna seara domnilor si doamnelor! Am si eu o mica nelamurire asupra legii si actualizarea deciziilor instantelor in baza de data, a politiei rutiere in cazul ... (vezi toată discuția)