avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum fac sa-mi recuperez permisul suspendat fara proces ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum fac sa-mi recuperez permisul suspendat fara proces verbal

Anul trecut in august am avut un accident rutier cu victima , in apropiere de Botosani , (mentionez ca sunt din Pascani , Jud. Iasi) si dosarul s-a clasat ca urmare a noului cod penal . Am sunat la Botosani si mi-au zis ca trebuie sa ma duc la Iasi ca sa recuperez pemisul , am fost la Iasi si mi-au zis ca permisul e la Botosani in locul unde s-a produs accidentul .
Am fost la Botosani si politistul de acolo mi-a zis ca permisul este suspendat pe 3 luni , fara sa-mi spuna motivul si ca aceasta decizie imi va veni acasa , iar permisul este trimis la Iasi (citind mai apoi legislatia mi-am dat seama ca politistul nu a fost de buna credinta si m-a indrumat gresit , permisul fiind la ei) si mi-a zis ca pot beneficia de reducerea de la 3 luni la 1 luna daca dau testul de redobandire (13 din 15) . L-am intrebat si daca exista vreo amenda sau proces verbal , sa stiu si eu motivul suspendarii , mi-a zis ca nu am nici o amenda si procesul verbal imi va veni acasa odata cu instiintare suspendarii .
Am primit decizia de suspendare a permisului pe 3 luni in ziua de luni saptamana aceasta , insa fara proces verbal si motivul suspendarii. Citez din instiintare :
` Va facem cunoscut ca , pentru incalcarea , la data de 03/08/2013 a prevederilor ______ din OUG nr. 195/2002 republicata , cu modificarile si completarile ulterioare , v-a fost suspendata exercitarea dreptului de conducere pe o perioada de 90 zile , incepand cu data de 23/06/2014.
In cazul in care , in aceasta perioada (neimportant)....
Prezenta se anuleaza in cazul formularii plangerii contraventionale impotriva procesului verbal prin care a fost constatata fapta sus precizata , conform prevederilor art. 118 alin. (2) din OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice republicata , cu modificarile si completarile ulterioare . `
Marti am sunat apoi iar la Iasi si mi-au zis ca nu le-a venit nimic , apoi am sunat iar joi si mi-au explicat ca permisul este la Botosani (uitandu-ma in legislatie mi-am dat seama ca asa este , si politistul de la Botosani a fost rau intentionat). Am dat telefon la Botosani si mi-au zis ca trebuie sa dau examenul de redobandire si apoi sa le trimit actele si o sa-mi trimita permisul cu reducerea suspendarii .
Precizez ca accidentul s-a petrecut asa : La depasirea unui bicilist , cu o viteza de aprox. 35-40 Km , acesta a facut stanga fara sa se asigure sau sa semnalizeze si s-a lovit cu capul de oglinda laterala a autoutilitarei .Nu exista martori iar accidentatul a confirmat ca a dorit sa vireze la stanga . Fiind in varsta de 78 de ani a avut nevoie de circa 80 de zile de spitalizare .
As dori sa stiu daca nu cumva Politia Botosani , precizez ca au fost rau intentionati pe durata desfasurarii anchetei , nu are nici un proces verbal facut sau se poate contesta foarte usor si ma duce cu zaharelul (zicandu-mi ca am dreptul la reducerea suspendarii) ca sa expire perioada de 15 zile pentru contestarea lui .
Luni vreau sa ma duc la Botosani si sa depun contestatie asupra acestei decizii si sa-mi iau permisul inapoi .
As dori sa stiu daca pot face contestatie la aceasta decizie de suspendare , fara proces verbal (pe care se pare ca nu vor sa mi-l dea) si cu certificatul de grefa (parca asa se numeste) sa-mi iau permisul inapoi . Sau daca nu se poate cum ar tb sa procedez ???
Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Konstantyn86 , utilizator 15:08, 28 Iunie 2014
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat neacordare de prioritate adina23 adina23 buna ziua, am o cunostiinta, care acum 2 luni si jumatate aproximativ i-a fost suspendat permisul auto pentru neacordare de prioritate cu accident dar fara ... (vezi toată discuția)
Suspendat permis pe 30 de zile skypanu skypanu Aseara ma opreste politia shi imi zice ca am trecut pe rosu la un semafor ... numai ca eu nu imi aduc aminte sa fi fost rosu ... era maxim galben .... apoi am ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis conducere Ioan Ioan Ioan Ioan Buna! Azi se pare ca am calcat stramb,circuland pe o artera principala din oras,am virat spre stanga,intrand pe un bulevard,in intersectie aveam culoarea ... (vezi toată discuția)