avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Daca sunt in preaviz si as vrea sa ma angajez si imi face contractul pe 3 luni de zile m-ai beneficiz de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:45, 30 Iunie 2014
1. Indemnizatia de somaj nu se poate cumula cu veniturile din salariu.

2. Mai intai intrati in somaj si apoi puteti sa incheiati c.i.m.pe durata determinata de cel mult 12 luni . Pe durata acestui contract , plata indemnizatiei de somaj este suspendata,urmand a se relua la incetarea c.i.m.
1. Dupa ce inceteaza acel contract individual de munca (CIM) pe perioada de 3 luni de zile veti putea beneficia de indemnziatie de somaj.

2. Dar fiti atenta ca acel CIM sa inceteze cu art.56(1), lit.i) din Codul muncii, adica la data la care expira termenul pentru care a fost incheiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplã dacã mã angajez în timp ce beneficiez de ºomaj? flore_inger flore_inger Buna Am si eu o dilema..Sunt si eu in somaj.Somajul l-as avea pana in martie 2014.Sunt in a doua luna de somaj.Daca ma angajez si contractul mi-l face pe 3 ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate daniela-s daniela-s Sunt profesor suplinitor, in data de 31 aug 2012 mi se incheie contractul de munca, iar in jurul datei de 12 octombrie 2012 se presupune ca voi naste, as vrea ... (vezi toată discuția)
Cim pe durata determinata inceteaza daca sunt in prenatal? adeliana adeliana Buna ziua! O intrebare, pe 18 iulie 2014 o sa intru in prenatal, urmand sa nasc undeva pe la 15 august anul acesta. Lucrez cu contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)