avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... procura
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

procura

Sunt angajata cu carte de munca la firma sotului meu,pe postul de economist,insa eu cu sotul nu mai pastram legatura...nu mai accepta nici un fel de comunicare cu mine,fiind separati din luna ianuarie.Eu nu am prestat nici un fel de serviciu pentru aceasta firma...activitatea financiar-contabila fiind efectuata de un expert contabil.Imediat dupa ce ne-ma separat...sotul meu m-a anunta ca ma va da in concediu fara plata...urmand ca ulterior sa ma interese personal ce am de gand cu cartea de munca.Intre timp...eu pastrez saptamanal legatura telefonica cu acest expert"(intru-cat firma,expertul contabil sunt la Bucuresti,iar eu locuies la parinti in Bacau)care mi-a zis ca nu a primit nici un fel de instiintare ca ar trebui sa opereze vreo schimbare in acest sens.In luna mai s-ar implini un an de cand figurez angajata la aceast firma...si deci...as avea dreptul la somaj.Insa...la sfarsitul lunii eu trebuie sa plec din tara pt o perioada de 4 luni...si nu as putea sa merg personal sa ridic cartea de munca si sa depun dosarul pentru somaj.iNTREBAREA ESTE:
1)as putea sa fac o procura la un notar mamei mele...sau altei persoane sa indeplineasca aceasta procedura in locul meu?
2)in cazul in care el solicita contabilei(expertul contabil)sa faca vreo modificare pe cartea mea de munca...gen concediu fara plata,desfacerea contractului de munca nu ar trebui sa fiu intr-un fel anuntata?
3)tin sa precizez ca adresa mea din buletin este inca adresa din bucuresti...si in acest caz...el ar putea sa justifice ca am fost anuntata in scris....dar ca nu evina lui ca nu mai locuiesc la adresa respectiva?ar trebui sa trimit o cerere scrisa...la adresa firmei...care coincide cu adresa de domicliu...prin care sa solicit ca orice instiintare scrisa sa-mi fie trimisa pe adresa actuala(cea a parintilor,in Bacau chiar daca nu am inca viza de flotant);
4)dupa ce voi avea dreptul la somaj...unde ar trebui sa depun dosarul?in Bucuresti...unde inca am domiciliul in buletin sau si la mine in judetul Bacau?
5)aceasta indemnizatie de somaj in cazul celor cu studii superioare cat este?
6)aceasta nu poate fi virata intr-un cont bancar?
MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 12:35, 16 Mai 2009

A) în cazul persoanelor provenite din munca:
a) actul de identitate, în original si copie;
b) actele de studii si de calificare, în original si copie;
c) certificat de nastere, în original si copie;
d) certificat de casatorie, în original si copie, unde este cazul;
e) adeverinta medicala din care sa rezulte ca este apta de munca sau are eventuale restrictii medicale;
f) acte eliberate de organele financiare teritoriale din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri sau realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât indemnizatia de somaj;
g) declaratia pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu are loc de munca, nu realizeaza venituri sau realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât indemnizatia de somaj;
h) carnetul de munca în original si copie, sau în cazul în care nu s-a întocmit carnetul de munca, adeverinta eliberata de angajatori si vizata de inspectoratul teritorial de munca, din care sa rezulte perioadele in care s-a prestat activitatea, precum si data si motivul încetarii raporturilor de munca sau de serviciu la ultimul angajator;
i) adeverinta eliberata de angajator din care rezulta dupa caz:
- daca angajatorul înregistreaza debite la bugetul asigurarilor pentru somaj;
- perioada pentru care nu s-au platit contributiile la bugetul asigurarilor pentru somaj si suma aferenta acestei perioade;
- daca angajatorul se regaseste în procedura de executare silita, reorganizare judiciara, faliment, închidere operationala, dizolvare, lichidare, administrare speciala sau nu si-a achitat contributiile datorita unor situatii de forta majora.
pakos a scris:

Daca sotul va inceteaza cim cu 01.06.2009, puteti sa va depuneti dosarul si dupa cele 4 luni.



In acest caz, indemnizatia de somaj se va plati de la data depunerii cererii si nu de la data incetarii c.i.m.
freeelis a scris:

Daca cererea pentru acordarea indemnizatiei de somaj este depusa in 30 de zile de la data incetarii c.i.m., atunci indemnizatia de somaj va fi acordata de la aceasta data.

Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 30 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data incetarii c.i.m., indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.


I-ai mai explicat acest lucru o data doamnei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de somaj Ionelaionelaionela Ionelaionelaionela Daca am lucrat 6 ani cu carte de munca si mi s-a desfacut apoi contractual de munca pt restructurarea postului pot benefecia de somaj si cat timp? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Conditii de acordare somaj ionel_din ionel_din Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti in ce situatii, care sunt conditiile in care se poate beneficia de idemnizatie de somaj si implicit depunerea dosarului de ... (vezi toată discuția)
Poti beneficia de indemnizatie de somaj daca au trecut 5 luni de la incetarea cim? mariana68 mariana68 poti obtine ajutor de somaj daca s-a desfintat postul si ai incetat raportul de munca in acest sens,dar nu ai depus dosarul la somaj si au trecut peste 5 luni ... (vezi toată discuția)