avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Eliberare certificat medico legal: de la medicul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Eliberare certificat medico legal: de la medicul legist din judet sau de la medicul legist de pe raza localitatii unde s-a intamplat incidentul?

Buna ziua! De 1 Mai am fost agresat in localitatea Costinesti, jud. Constanta. In urma agresiunii: dubla fractura de mandibula. De aici a inceput calvarul. Dupa ce am terminat cu medicii si cu imobilizarea mandibulei am decis sa imi scot certificat medico-legal pentru a-l actiona in judecata pe agresor. Mai intai de toate am mers la IML Bucuresti Mina Minovici de unde m-au trimis la Slobozia in judetul Ialomita din cauza faptului ca domiciliul din buletin este in Ialomita. Am mers la Slobozia la medicul legist, iar acolo stupoare: m-au trimis la IML Constanta pentru ca agresiunea s-a intamplat in Costinesti si e de competenta celor din Constanta ca sa imi emita certificatul medico legal. Nu am gasit nicio logica in toate cele spuse de medicul legist din Slobozia pentru ca nu ar fi trebuit sa il intereseze unde s-a intamplat agresiunea ci pur si simplu sa imi dea un certificat care sa ateste ca am niste nenorocite de sarme in gura care imi sustin mandibula si ca am nevoie de n zile de ingrijire medicala. Medicul legist nu a fost foarte cooperant asa ca nu am reusit sa aflu mai multe detalii despre aceasta intreaga procedura. Am cautat prin toate articolele de pe www, dar nu am gasit mai multe detalii in acest sens. Legea prevede ca certificatul medico-legal sa fie emis de un medic legist din judetul unde s-a intamplat incidentul? Daca se intampla sa ma agreseze cineva in Timisoara trebuia sa ma duc in judetul Timis pentru un certificat medico legal? Mai ma gandesc la faptul ca ma duc la Constanta si ma trimit inapoi in Ialomita la Slobozia ca nu locuiesc in Constanta sau mai stiu eu ce motive pot invoca. Vreau sa ma ajute cineva cu un raspuns si ca sa stiu si eu de unde imi pot scoate un certificat medico-legal in nenorocita asta de tara.
Multumesc anticipat!

Marius P.
Cel mai recent răspuns: Dan me , utilizator 04:53, 3 Martie 2017
Competenta teritoriala a institutelor de medicina legala este urmatoarea:
a) Institutul de Medicina Legala "Prof.Dr. Mina Minovici" Bucuresti deserveste municipiul Bucuresti si judetele Arges, Brasov, Buzau, Calarasi, Constanta, D�mbovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Tulcea, V�lcea, Ilfov si Teleorman;
b) Institutul de Medicina Legala din Cluj-Napoca, judetul Cluj, deserveste judetele Alba, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu Mare, Salaj si Sibiu;
c) Institutul de Medicina Legala din Iasi, judetul Iasi, deserveste judetele Bacau, Botosani, Braila, Galati, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui si Vrancea;
d) Institutul de Medicina Legala din Timisoara, judetul Timis, deserveste judetele Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Timis si Bihor;
e) Institutul de Medicina Legala din T�rgu-Mures, judetul Mures, deserveste judetele Covasna, Harghita si Mures;
f) Institutul de Medicina Legala din Craiova, judetul Dolj, deserveste judetele Dolj, Gorj, Mehedinti si Olt.
locul faptei, in speta IML Constanta.
Banuiesc ca pentru leziunile suferite a fost necesara internarea.Evenimentul daca sa produs la Costinesti,ingrijirile si inplicit internarea sa facut la Constanta.Medici care v-au tratat,v-au facut si recomandari si v-au eliberat si acte medicale.Cu ele va deplasati la medicul legist,recomandat cel de pe raza unde a avut loc agresiunea,si rezolvati problema.
Daca va nemultumeste rezultatul puteti solicita o expertiza la IML.
La Constanta am fost decat la urgenta la spitalul municipal in seara intamplarii incidentului. Acolo au constatat ca am fractura si mi-au zis ca nu au un specialist in cadrul spitalului asadar trebuie sa ma duc la Bucuresti. M-am tratat in totalitate la Bucuresti si aici mi-au fost eliberate toate actele. In concluzie nu o pot rezolva la IML Bucuresti ca sa nu mai fac inca un drum in plus la Constanta, pentru ca ma gandesc ca si asa o sa fac destule pentru proces.
Faceti plangere la politie unde domiciliati si vor emite adresa catre IML din acea zona.
Puteti face plangere si la Constanta sau Costinesti depinde ce sectie e competenta.
Dar cel mai bine e sa faceti plangerea la sectia unde locuiti.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Iml Ramona1982 Ramona1982 o familie(tata si 2 baieti) au savarsit infrc. prev de art. 182 c.pen, unu din copii era minor a acea data. victima a fost dusa de urgenta la spitalu din jud ... (vezi toată discuția)
Certificat medico legal nedelcu81 nedelcu81 o intrebare va rog ,care este termenul legal de scoatere a certificatului medico legal ,de la data agresiuni? va multumesc (vezi toată discuția)
Certificat medico-legal taticu100 taticu100 Va salut! Am primit de la cabinetul judetean IML un certificat medico-legal. Citind in literatura de specialitate, am gasit exemple de certificate similare ... (vezi toată discuția)