avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuieli de reparatii pe coloana
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuieli de reparatii pe coloana

In cursul lunii aprilie s-a infundat o coloana care colecteaza apele menajere de la ap. cu 3 camere din scara blocului in care locuiesc. locatarii de pe acea coloana au facut ordine prin camara si au aruncat resturi de varza care in cadere au ajuns la cotul care face legatura intre teava de pe verticala cu cea de pe orizontala.Cei din asociatie au adus o firma ptr. a desfunda acasta coloana. La calculul cheltuielilor au inpartit aceasta suma la toate ap. de pe aceasta scara de bloc .doresc sa stiu daca au procedat corect ? mentionez ca celelalte ap. au coloane separate .
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:18, 30 Iunie 2014
Tine de "bucataria" asociatiei.
In lege se spune ca acest gen de reparatii se imparte pe cota-parte indiviza.
Asta ar presupune, avand in vedere diferite argumente, care mai de care mai sugubete, sa se imparta intregului bloc ....sau numai locatarilor din scara respectiva....sau locatarilor de pe coloana cu pricina.

Indiferent cum se procedeaza, acest mod de repartizare (la tot blocul, pe scara, pe coloana) trebuie sa fie urmat consecvent.

In cazul de fata este corect cum s-a procedat cu conditia ca si in trecut sa se fi facut la fel, dar si in viitor sa se procedeze identic.
Ultima modificare: Luni, 30 Iunie 2014
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scurgerea infundata ContSters233635 ContSters233635 ASOCIATIA are drept sa puna sigiliu la apometre sa le citeasca,dau indexsul la ASOCIATIE dar am avut o problema in casa mi sa infundat scurgerea la bucatarie ... (vezi toată discuția)
Cota tevi sau cota indiviza??? Dodoutza Dodoutza Pe casa scarii s-a montat o coloana noua de distributie pe verticala a agentului termic, iar incepand de luna trecuta asociatia de locatori a adaugat celor ... (vezi toată discuția)
Plata desfundare ţeavă de scurgere iceee iceee Bună ziua, Mă confrunt cu următoarea situație: Coloana de scurgere pentru ape uzate care deservește 3 apartamente suprapuse s-a înfundat undeva pe ... (vezi toată discuția)