avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Drept de a tine contabilitatea
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Drept de a tine contabilitatea

Sunt administrator de SRL,am studii superioare: Facultatea de științe economice, Contabilitate informatică de gestiune, pot să îmi fac contabilitatea Srl-ului eu? Vă mulțumesc. O zi bună.
Buna ziua,

Conform legii 82/1991

Capitolul II - Organizarea si conducerea contabilitatii


Art. 10
(1) Raspunderea pentru organizarea si conducerea contabilitatii la persoanele prevazute la art. 1 revine administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligatia gestionarii unitatii respective.
(2) Contabilitatea se organizeaza si se conduce, de regula, in compartimente distincte, conduse de catre directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie. Aceste persoane trebuie sa aiba studii economice superioare.
(3) Contabilitatea poate fi organizata si condusa pe baza de contracte de prestari de servicii in domeniul contabilitatii, incheiate cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania.
(4) Raspunderea pentru aplicarea necorespunzatoare a reglementarilor contabile revine directorului economic, contabilului-sef sau altei persoane imputernicite sa indeplineasca aceasta functie, impreuna cu personalul din subordine. In cazul in care contabilitatea este condusa pe baza de contract de prestari de servicii, incheiat cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, raspunderea pentru conducerea contabilitatii revine acestora, potrivit legii si prevederilor contractuale.
(5) Institutiile publice la care contabilitatea nu este organizata in compartimente distincte sau care nu au personal incadrat cu contract individual de munca, potrivit legii, pot incheia contracte de prestari de servicii, pentru conducerea contabilitatii si intocmirea situatiilor financiare trimestriale si anuale, cu societati comerciale de expertiza contabila sau cu persoane fizice autorizate, conform legii. Incheierea contractelor se face cu respectarea reglementarilor privind achizitiile publice de bunuri si servicii. Plata serviciilor respective se face din fonduri publice cu aceasta destinatie.
Bună ziua. Vă mulțumesc pentru copia din legea 82/1991, dar întrebarea mea era: Sunt administrator de SRL,am studii superioare: Facultatea de științe economice, Contabilitate informatică de gestiune, pot să îmi fac contabilitatea Srl-ului eu? Doresc o precizarea sigură față de întrebarea mea! Vă mulțumesc. o zi minunată.
Buna ziua,

Nu exista o restrictie in lege referitor la acest aspect. Asta am incerca sa spun cand am pus copia din lege.
Din punctul meu de vedere ,se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de semnatura bilant contabil akitadolf akitadolf Sant angajata la o firma mica in functia de contabil,nu am studii superioare dar eu fac toate inregistrarile contabile va rog sa imi spuneti daca pot semna ... (vezi toată discuția)
Administrator srl poate sa tina contabilitatea? aurah aurah Buna ziua, administratorul unui SRL poate sa isi tina evidenta contabila, daca a terminat studii superioare economice(mentionez ca societatea nu are nici un ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac ca sa pot tine contabilitate la firme... t1b3r1u5 t1b3r1u5 Buna ziua Am obtinut din anul 2016 diploma de licentiat in stiinte economice. As vrea sa incep sa tin contabilitatea la cateva firme De unde sa incep? Ar ... (vezi toată discuția)