avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Plata drepturilor la pensie in urma unei hotarari ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Plata drepturilor la pensie in urma unei hotarari judecatoresti

Printr-o hotarare judecatoresca ramasa definitiva in urma recursului am castigat drepturi restante la pensie din anul 2012.

1. Cum trebuie sa procedez?
2. Sentinta judecatoareasca legalizata cu menţiunea definitivă şi irevocabilă trebuie investita si cu formulă executorie ?
2. Care este termenul legal in care trebuie sa primesc sumele restante si noua Decizie recalculata de pensie ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: silviaRadu54 , utilizator 23:11, 9 Septembrie 2014
Depuneti sentinta judecatoareasca legalizata cu menţiunea definitivă şi irevocabilă si investita cu formulă executorie la secretariatul casei de pensii.
~ Conținut șters la cerere ~
In cazul in care pentru speta de sus au trecut 45 de zile si nu am primit nici un raspuns de la Casa de Pensii si nu vreau executor judecatoresc, pot sa fac plangere penala pentru nepunerea in executare a unei hotarari judecatoresti ? Pot folosi art.287 art. ( e ) Cp , prin asimilare ?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare hotarare - se mai investeste cu formula executorie? cassy cassy va rog sa ma ajutati sa inteleg si sa imi spuneti ce pasi trebuie sa urmez deaorece: azi verificand un dosar pe site Tribunalului mi-a aparut cu rosu in fata ... (vezi toată discuția)
Executare hotarare comerciala bubu.g bubu.g Am o sentinta pronuntata de Curtea de Apel sectia contencios administrativ si fiscal, litigiu comercial intre 2 societati comerciale, valoarea litigiului ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma informati adrian68 adrian68 buna ziua,sunt divortat de 10 ani ,sentinta este definitiva si executorie si anul acesta vreau sa ma recasatoresc si mi sa spus de la starea civila ca sentinta ... (vezi toată discuția)