avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata concediu pre/post natal si indemnizatie crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata concediu pre/post natal si indemnizatie crestere copil

As dori sa stiu daca in situatia in care eu ca viitoare mama nu mi-am luat concediu pre natal si il voi cumula cu cel post natal (deci voi avea concediul de 126 de zile luat integral dupa nastere), iar sotul meu isi va lua concediu de crestere a copilului timp de un an, eu si sotul meu vom primi in acelasi timp banii pt concediul medical (al meu) si ICC (al lui?) Sau ICC-ul va fi platit numai dupa ce se vor termina cele 126 de zile de concediu?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:00, 30 Iunie 2014
1. Daca sanatatea dvs. si a fatului va permite puteti sa luati toate cele 126 de zile de concediu de maternitate incepand cu data nasterii copilului.

2. Nu puteti beneficia in acelasi timp dvs. de concediu de maternitate si tatal de concediu crestere copil (CCC).

3. Indiferent cine intra in CCC acesta se acorda dupa ce se termina concediul de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pre si postnatal natysam_11 natysam_11 Buna ziua Sunt in somaj si urmeaza sa nasc,beneficiez de concediu pre si postnatal sau numai de concediu de crestere a copilului? Cum se poate lua ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal sau postnatal obligatoriu? oanaelena22 oanaelena22 buna ziua am doua intrebari in legatura cu concediu pre / post natal, stiu ca este un total de 126 zile, din care 42 obligatorii dupa nastere, intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Se mai poate face ceva? daridannah daridannah buna ziua ,daca am doar 10 luni si jumatate (adica imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie) pt a beneficia de indemnizatie de crestere a copilului ... (vezi toată discuția)