avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,
Am o mare nelamurire, drept pentru care va cer ajutorul. Tatal meu, impreuna cu fratii lui au mostenit de la bunicul lor un teren in anul 2003. Nu au facut succesiune. Tata a murit in anul 2007. Eu mai am doua surori si un frate. Fratele nostru care a decedat si el in 2009, a fost casatorit cu o persoana care avea trei copii( care nu au fost recunoscuti de fratele meu). Sotia lui a decedat si ea in 2012. Intrebarea mea este : acum , cand vom face succesiunea ptr. terenul respectiv, trebuie sa-i chemam si pe copii cumnatei mele? Legal, au dreptul la mostenire daca nu au fost infiati de fratele meu?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 14:49, 30 Iunie 2014
In situatia in care nu au fost adoptati de fratele dvs., casatoaria dintre el si cumnata, care si ea a decedat, nu da dreptul copiilor din afara casatoriei sa vina la deschiderea succesiunii.
Ultima modificare: Luni, 30 Iunie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
pentru ca la decesul sau fratele dvs era casatorit, masa succesorala de pe urma acestuia se imparte astfel: 1/2 sotia supravietuitoare si restul fratilor acestuia. Copiilor cumnatei nu li se cuvine o cota proprie pentru ca nu au fost adoptati, insa pt ca mama lor a decedat si ea, in 2012 cum ati precizat, ei vin la succesiune pentru cota mamei in locul acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire timy32 timy32 Buna, de curand a murit tatal meu.El a fost casatorit cu a doua sotie la momentul decesului si cea de a doua sotie mai are un copil din alta casatorie.As vrea ... (vezi toată discuția)
Dreptul sotului la mostenire marrianne marrianne Am o intrebare: in cazul in care, dupa divort, sotia se recasatoreste, cel de-al doilea sot poate avea drept la mostenirea sotiei din partea parintilor ei ... (vezi toată discuția)