Buna ziua,
Am o mare nelamurire, drept pentru care va cer ajutorul. Tatal meu, impreuna cu fratii lui au mostenit de la bunicul lor un teren in anul 2003. Nu au facut succesiune. Tata a murit in anul 2007. Eu mai am doua surori si un frate. Fratele nostru care a decedat si el in 2009, a fost casatorit cu o persoana care avea trei copii( care nu au fost recunoscuti de fratele meu). Sotia lui a decedat si ea in 2012. Intrebarea mea este : acum , cand vom face succesiunea ptr. terenul respectiv, trebuie sa-i chemam si pe copii cumnatei mele? Legal, au dreptul la mostenire daca nu au fost infiati de fratele meu?
Multumesc anticipat.
In situatia in care nu au fost adoptati de fratele dvs., casatoaria dintre el si cumnata, care si ea a decedat, nu da dreptul copiilor din afara casatoriei sa vina la deschiderea succesiunii.
pentru ca la decesul sau fratele dvs era casatorit, masa succesorala de pe urma acestuia se imparte astfel: 1/2 sotia supravietuitoare si restul fratilor acestuia. Copiilor cumnatei nu li se cuvine o cota proprie pentru ca nu au fost adoptati, insa pt ca mama lor a decedat si ea, in 2012 cum ati precizat, ei vin la succesiune pentru cota mamei in locul acesteia.
Mostenire
verginica73
in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire
timy32
Buna, de curand a murit tatal meu.El a fost casatorit cu a doua sotie la momentul decesului si cea de a doua sotie mai are un copil din alta casatorie.As vrea ... (vezi toată discuția)