Buna, de curand a murit tatal meu.El a fost casatorit cu a doua sotie la momentul decesului si cea de a doua sotie mai are un copil din alta casatorie.As vrea sa stiu ce procent din bunurile tatalui meu mi se cuvin mie si cat li se cuvin sotiei si copilului acesteea, copil care e major si casatorit.Va multunesc
Condoleante!
Daca la mostenire vin numai descendenti de gradul I (copiii), atunci mostenirea se va imparti in mod egal. Daca alaturi de acestia la mostenire este chemat si sotul supravietuitor, atunci se stabileste mai intai cota acestuia de 1/4, iar restul
se imparte in mod egal intre descendenti.
tatal dvs l a adoptat p erespectivul copil? caci daca nu , nu vine la mostenire, iar simpla casatorie nu are ac efect si adoptia copilului celuilalt sot,
daca l a adoptat sotia primeste 1/4 din tot , iar voi ca si copii 3/8
Copilul celei de-a doua sotii a tatalui meu, am aflat ca a fost infiiata in 1992. Daca e asa are si el drept la mostenire?Si in acest caz mie cat mi se cuvine ca nu am prea inteles?Si as mai avea o intrebare, unde as putea sa ma interesez daca e infiat sau nu?
Dvs. si fratele ( adoptiv) aveti impreuna 3/4.
Incepeti procedura dezbaterii succesiunii, veti afla atunci daca a fost infiat si de tatal dvs., daca nu, nu va veni la mostenire.
In termen de 6 luni mergeti la notar sa dati declaratie de acceptare a succesiunii si apoi dezbateti in termen de 2 ani sa nu platiti impozit.
Drept de mostenire
affahrer71
Buna seara. Rog sa ma lamuriti in legatura cu niste intrebari. Mama mea a murit cu 21 de ani in urma. Tatal meu s-a recasatorit, iar mama vitrega avea o fata ... (vezi toată discuția)
Succesiune
Delya Db
Sotul meu a fost infiat in urma cu mai multi ani cu toate drepturile de mostenire de o matusa si sotul ei de atunci. Dupa cativa ani parintii lui adoptivi au ... (vezi toată discuția)
Mostenire
liviughita
Tatal meu a decedat in 2001,el a fost casatorit legal cu mama mea din 1970. Dupa decesul tatalui meu ,am dezbatut mostenirea cu mama ,si conform legii a fost ... (vezi toată discuția)