avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare somaj/cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare somaj/cheltuieli de judecata

Buna ziua,

Vreau sa dau in judecata (alaturi de cativa colegi de-ai mei) firma la care am lucrat timp de 3 ani pe motivul ca aceasta nu au platit darile catre stat, CAS, pensie, contributii sociale etc.
Tindand cont ca administratorul nu are bunuri materiale executabile, in cazul castigarii procesului, asociatul (cel care detine 90% din firma) are raspundere in fata legii si poate fi el obligat sa plateasca contributiile?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:02, 30 Iunie 2014
Despre ce perioada este vorba?
iunie 2011 - iunie 2014
Cred ca mai repede se atrage raspunderea administratorului societatii .

Astfel, Codul de procedura fiscala prevede la art.27 alin.2 ca: Pentru obligaţiile de plată restante ale debitorului declarat insolvabil, în condiţiile prezentului cod, răspund solidar cu acesta următoarele persoane:
.....
d) administratorii sau orice alte persoane care, cu reacredinţă, au determinat nedeclararea şi/sau neachitarea la scadenţă a obligaţiilor fiscale;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotia actionar in firma poate fi trasa la raspundere pentru faptele sotului administrator in firma? tonylexa tonylexa Buna ziua Am nevoie de cateva sfaturi: Sotul prietenei mele a convins-o sa faca o firma impreuna (sot si sotie - sotul administrator,sotia asociat). Din cate ... (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului atrasa solidar cu firma LaurTib LaurTib Sunt un administrator al unui srl cu asociat unic (tot in persoana mea). In urma cu 7 ani Fiscul a executat toate bunurile firmei. Firma nu a mai avut ... (vezi toată discuția)