avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Timbru de mediu auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Timbru de mediu auto

buna ziua
va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: tatal meu a decedat de 3 ani de zile; dupa moartea lui s-a facut succesiunea bunurilor, care au fost trecute pe numele mamei (practic si auto personal). Insa nu a fost schimbat si talonul pe numele ei, acesta ramanand pe numele tatalui. In momentul de fata ca sa fie schimbat talonul pe numele mamei ni se solicita achitarea taxei / timbrul de mediu, cu motivatia ca talonul trebuia schimbat in termen de 2 ani de la deces.
nu mi se pare corect ca aceasta taxa sa fie perceputa in acest caz, din moment ce masina practic nu este vanduta / cumparata.
am inteles ca nici nu mai poate circula fara sa isi schimbe talonul, pt ca nu mai este valabila asigurarea RCA, in caz de accident, asigurarea facandu-se pe talonul cu numele tatului.
va rog sa ma ajutati cu un raspuns.

Alte discuții în legătură

Evitare rca foarte scump jeoanesss jeoanesss Am o masina inmatriculata pe numele meu, mai exact o dacia solenza. Eu am 21 ani si am inmatriculat masina pe numele meu printr-o jotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)
Cat timp pot circula cu masina inmatriculata pe numele fostului proprietar? AnaDemeny AnaDemeny Am cumparat o masina inmatriculata in Romania in 2006, apoi in 2010. La momentul respectiv, nu s-au platit decat accize vamale si acum trebuie sa platesc taxa ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca cosmin311 cosmin311 Am avut un accident de masina in care a murit mama mea. Masina era pe numele lui tata si asigurarea RCA tot pe numele lui era. Eu am fost la volan in momentul ... (vezi toată discuția)