Astazi 30.06.2014 am fost la primaria rurala de care apartin sa cer o adeverinta cum ca figurez in registrul agricol pentru a putea sa mi schimb buletinul expirat. Domna functionara m-a trimis la casierie sa platesc o taxa,iar domnul de acolo mi-a zis ca nu sunt platite impozitele si ca nu imi elibereaza adeverinta. Vreau sa stiu daca e normal asa ceva si ce as putea sa fac in consecinta?! Multumesc anticipat.
Aveti doua posibilitati: ori platiti creantele inregistrate pentru a vi se elibera adeverinta respectiva, ori faceti o plangere potrivit legii 554/2004, primaria fiind obligata sa va raspunda in termen de 30 de zile, dupa care puteti formula actiune in justitie, insa numai conditionata de formularea plangerii mentionate mai sus, pe care o puteti depune la primarie sau la oraganul ierarhic superior acesteia.
Achitati 5 lei la impozit si solicitati un angajament de plata, dupa care solicitati adeverinta a carei eliberare nu poate fi conditionata de plata impozitului. Daca nu aveti posibilitatea sa cereti o audienta la primar si sa-l amenintati ca-i aduceti televiziunea sa vedeti ce repede percuteaza.