Sunt PFA -cod CAEN 9003: ACTIVITATI DE CREATIE ARTISTICA.
Am fost la CNASS pentru a-mi completa declaratia privind obligatiile de constituire la FNUASS datorate de alte persoane decat cele care desfasoara activitate in baza unui contract individual de munca.
Asadar la venit brut realizat am trecut 3158
cheltuieli deductibile 840
castig net anual 2317
Doamna de acolo nu mi-a luat in calcul declaratia spunandu-mi ca am un venit net mult prea mic si ca sunt obligata prin lege sa platesc cei 5.5% la un venit anual impus - si anume de 7200 anual. Mentionez faptul ca eu fac declaratia in baza venitului efectiv realizat.
Mai multe detalii nu mi-a dat. As vrea, daca stie cineva, sa-mi explice si mie cum stau lucrurile exact; la Finante impozitul mi-a fost calculat pe baza venitului efectiv reralizat...de ce acolo este altfel decat la CNASS?
Va multumesc mult!
In situatia in care inregistrati pierderi sau venitul realizat este sub nivelul celui minim brut atunci contributa datorata este calculata la nivelul unui salariu de baza minim brut pe tara.
In ceea ce priveste impozitul,exista alte reglementari.
Nu stiu ce calcul a facut doamna care,ocupandu-se cu aceasta trebuie sa stie mai bine.
Totusi, la modul expus mai sus am gasit reglementat acest aspect.:-/
Ordin 221, art.8,alin.(3)
Nu stiu ce calcul a facut doamna care,ocupandu-se cu aceasta trebuie sa stie mai bine.
Totusi, la modul expus mai sus am gasit reglementat acest aspect.:-/
Ordin 221, art.8,alin.(3)
Nu stiam cat mai este salariul minim pe economie...nici n-am citit cu atentie...
Procentul se aplica la acea suma...:coffee:
600 ron este salariul minim brut-persoana necalificata
720ron-persoana calificata