avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare dosar?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare dosar?

Buna seara,
Ma aflu in urmatoarea situatie: in vederea recuperarii unei sume de bani, a trebuit sa semnez un "contract de asistenta juridica" cu o casa de avocatura, care in principiu trebuia sa urmeze o serie de pasi (in contract e specificat "redactare, depunere, ridicare acte in vederea recuperarii sumelor"), mai concret aceste acte fiind cereri in justitie pt a se obtine o decizie de executare silita.
Contractul e un contract tip cu un antet al Baroului unui judet si o sigla, si completat cu scris de mana cu detaliile partilor.

Cei cu care am semnat o tergiverseaza prea mult, vorbisem un termen de aproximativ un an si au trecut 2. Nu vor sa-mi dea nici un detaliu cu privire la ce stadiu e dosarul meu, la ce institutie din justitie a fost depus etc, nimic nimic.

Intrebarea mea e, pot sa preiau dosarul de la stadiul in care a ajuns, in cine stie ce judecatorie, cu un alt avocat/casa de avocatura?
Sau trebuie sa o iau de la capat? Daca o iau de la capat, nu se considera duplicat si ar trebui inchis, se poate afla la ce judecatorie a ajuns dosarul depus in numele meu?
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 19:55, 22 Iulie 2014
Verificați dosarul pe portalul Judecătoriei din localitatea dvs. Introduce-ti numele dvs si vedeți daca apare ceva. Faceti si o vizita la baroul din care face parte avocatul...
Va multumesc pt raspuns.

Si astept poate imi spune cineva si daca se poate prelua dosarul de catre alt avocat sau ar trebui sa o iau de la capat - asta daca nu depinde de detaliile dosarului. Dar asa in principiu, nu ar fi imposibil, nu? Pt ca la cat de paradoxale sunt legile, ma pot astepta la orice.

EDITARE: am gasit dosarul, scrie Materie: civil, Obiect: încuviinţare executare silită, Stadiu procesual: fond.
La solutie scrie: "Respinge cererea de incuviintare a executarii silite in ceea ce priveste pe creditorii ... ca neintemeiata. Fara cale de atac. Cu drept de apel in termen de 5 zile" (care au trecut).

Acum mai ramane sa apelez la un avocat, si sa ma lamuresc ce inseamna acesti termeni juridici, pt ca daca nu are cale de atac... atunci dreptul de apel ce mai e? :)) Pt cei care nu stiu drept, singurul lucru care conteaza e "mai pot sa-mi iau banii, oricat de departe as ajunge"? Iar termenii ne cam produc confuzie.

Va multumesc inca o data.
Ultima modificare: Luni, 30 Iunie 2014
mihai335, utilizator
Art. 665 n. c.proc.civ.
Încuviinţarea executării silite
...............................................
(6) Încheierea prin care instanţa admite cererea de încuviinţare a executării silite nu este supusă niciunei căi de atac. Încheierea prin care se respinge cererea de încuviinţare a executării silite poate fi atacată exclusiv cu apel numai de creditor, în termen de 5 zile de la comunicare.
Creditori sunteti dvs. pentru ca aveti de recuperat bani, deci numai dvs. puteati declara apel in 5 zile de la comunicarea Incheierii.
Nu avem de unde sa stim care este situatia in dosarul dvs., asta va pot explica numai cei pe care i-ati angajat si implicit i-ati platit in acest sens.
Aveti dreptul sa renuntati la serviciile lor cata vreme sunteti nemultumit/i ( din cate inteleg pe buna dreptate ) si sa va angajati un alt avocat .
Ultima modificare: Joi, 3 Iulie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Printre obligatiile avocatului angajat de dvs se numara si aceea de informare a clientului referitor la stadiul dosarului.
mihai335 a scris:

Cu drept de apel in termen de 5 zile" (care au trecut).

5 zile nu au trecut dacă nu v-a fost comunicată hotărârea.
Doar după comunicare încep să curgă cele 5 zile în care puteți face apel.

Cred că ar trebui să vorbiți cu avocatul (sau cu acea casă de avocatură) cu care ați făcut contractul.
Trebuie să vă lămurească într-un fel.

Alte discuții în legătură

Comunicare hotarare civila (datorii la rds rcs) Andrei31 Andrei31 Buna dimineata.In urma neplatii facturii la RDS am fost dat in judecata.Am primit un fel de instiintare prin care trebuia sami dau sau nu acordul ( mediere ... (vezi toată discuția)
Se poate apela la executorul judecatoresc pt punerea in executare a unei hotarari nelegalizate executorie de drept? tucalan tucalan Buna ziua, Am o hotarare executorie de drept,prin care debitoarea este obligata la plata unei sume de bani. Vreau sa apelez la executorul judecatoresc.Avand ... (vezi toată discuția)
Perimare executare silita ana.toli ana.toli Va rog sa-mi explicati ce inseamna: 08.04.2013 Ora estimata: 08:30 Complet: C.e.9 Tip solutie: Constată perimată cererea Solutia pe scurt: HOT. 8.04.2013 ... (vezi toată discuția)